Peti dan gori na Bijelom vrhu, na području Lokve Rogoznice vatru noćas gasilo 119 vatrogasaca

POŽAR na otvorenom prostoru na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha u Zadarskoj županiji gori peti dan. Gore trava i nisko raslinje, a površina nije procijenjena. U gašenju požara tijeko jučerašnjega  dana sudjelovala su dva kanadera i helikopter za prijevoz gasitelja, DIP Split, Zadar, JVP Zadar, Gračac, DVD Sukošan, Pridraga i Ražanac s ukupno 31 vatrogascem i dva vatrogasna vozila. Požar je i dalje aktivan.

Novi požar sinoć je buknuo i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. ŽC 112 Split zaprimio je sinoć u 22,30 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Lokve Rogoznice. Kako javlja HRT, požar je tijekom jutra lokaliziran. Opožareno je oko 10 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage s ukupno 119 vatrogasaca i 27 vozila. U jutarnjim satima u pomoć gasiteljima poslan je jedan kanader.

Zbog tog je požara tijekom noći bio zatvoren dio Jadranske magistrale (D8), a rano ujutro se dionicom Omiš-Dubci kraj Lokve Rogoznice vozilo naizmjence. Promet je sada normaliziran, javlja HAK.

ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je točno u ponoć dojavu o požaru otvorenog prostora na područu Topola. Požarom je zahvaćeno pet hektara trave i raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Dubrovačko Primorje s 12 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u dva sata ujutro sati, a u tijeku je sanacija požarista.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.