Pijan policajcu slomio nos, mora šest mjeseci u zatvor

Foto: mreza.tv

DUJE CAREVIĆ osuđen je na splitskom Općinskom sudu na šest mjeseci zatvora zbog napada na policajca na Šetalištu Ivana Pavla II u Splitu u rujnu 2013. godine. 31-godišnjem Careviću izrečena je djelomična uvjetna osuda po kojoj će ostatak kazne od godinu dana zatvora provesti na uvjetnoj slobodi s rokom kušnje od četiri godine. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu žalit će se na sankciju. 

Carević je u rano jutro na Žnjanu na plaži hotela Radisson pijan glavom u lice udario policajca A. L. koji ga je htio legitimirati. Policajcu je slomio nos i ošamutio ga na desetak sekunda, što je bilo dovoljno da pobjegne. Policajac je inače s kolegom došao provjeriti slučaj nestanka torte na vjenčanju na kojem je bio i Carević. Čuo je turiranje vozila. Bio je to Carević u Fiatu njegove djevojke.

Udario policajca jer je mislio da je zaštitar

Na suđenju je ustvrdio da nije kriv. Na vjenčanju poznanika popio je, kaže, bocu viskija u 20 minuta. Izmjereno mu je 1,38 promila. Od policajca koji ga je htio legitimirati učinio mu se zaštitar pa ga je mahinalno udario, pojasnio je. Tvrdi da nije bio ubrojiv i da mu je žao. Bio je ljutit što su mu uzeli tortu.

Kod odmjeravanja sankcije za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, za koje je predviđena kazna od godine do osam godina zatvora, sud je za olakotnu okolnost uzeo iskreno kajanje, dok je otegotna okolnost bila osuda zbog razbojništva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.