Počela druga faza fiskalizacije: Znate li tko su pobjednici nagradne igre sa skupljanjem i slanjem računa Poreznoj?

Screenshot: Porezna uprava

OD PONEDJELJKA, 1. travnja 2013., počela je nova faza fiskalizacije. Nakon velikih i srednjih poduzetnika te ugostitelja, obvezu fiskalizacije imaju i obveznici koji kao jednu od djelatnosti obavljaju djelatnost Trgovine na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikla te obveznike koji obavljaju djelatnost slobodnih zanimanja. Broj potencijalnih obveznika fiskalizacije od 1. travnja je 57.133, izvijestili su iz Porezne uprave.

"Ovim se putem želimo zahvaliti na velikom odazivu i sudjelovanju u nagradnoj igri, odnosnu u suzbijanju sive ekonomije i uvođenju reda u promet gotovinom"

"Ministarstvo financija, Porezna uprave nastavit će s nadzorom poreznih obveznika istim intenzitetom kao do sada. Inspektori će obilaziti obveznike koji su u fiskalizaciju stupili 1. travnja, ali će i dalje nadzirati i obveznike koji su u sustav fiskalizacije ušli 1. siječnja. Nadzor će se istim intenzitetom provoditi cijelu 2013. godinu.

Želimo Vas obavijestiti i da je u nedjelju 31. ožujka 2013. na Hrvatskoj radioteleviziji održano javno izvlačenje nagradne igre "Bez računa se ne računa". Za sudjelovanje u nagradnoj igri građani su morali prikupiti 20 različitih fiskalnih računa i poslati ih na adresu Hrvatske lutrije: Hrvatska lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku "Za nagradnu igru Bez računa se ne računa".

U javnom izvlačenju 1. kola izvučeni su sljedeći dobitnici:
3. nagrada, potrošačka kartica u vrijednosti 10.000 kuna: Mikela Beloč Barbić, V. Spinčića 5, Labin
2. nagrada, potrošačka kartica u vrijednosti 15.000 kuna: Sanja Čosić, Pejačevićeva 52, Virovitica
1. nagrada, potrošačka kartica u vrijednosti 20.000 kuna: Ivana Pittner, B. J. Drohobeckog 10, Križevci

Za nagradu igru "Bez računa se ne računa" građani su poslali preko 50 tisuća kuverti, odnosno poslali su preko milijun fiskalnih računa. Ovim im se putem želimo zahvaliti na velikom odazivu i sudjelovanju u nagradnoj igri, odnosnu u suzbijanju sive ekonomije i uvođenju reda u promet gotovinom.

Pozivamo ih da šalju kuverte s 20 različitih fiskalnih računa i za 2. kolo nagradne igre "Bez računa se ne računa". Izvlačenje će se održati na Hrvatskoj radioteleviziji 30. lipnja 2013. godine. Pravovremeno pristiglim kuvertama smatrat će se one koje pristignu najkasnije do 28. lipnja 2013. do 15.00 sati.

Građane također pozivamo da i dalje provjeravaju fiskalne račune putem interneta http://www.provjeri-racun.hr/provjeraracuna  i slanjem SMS poruke na broj 61547 (Cijena SMS poruke je 0,85 kn, PDV je uračunat u cijenu) te da nepravilnosti prijave Poreznoj upravi na besplatni broj telefona 0800 1001.

Uzmite račun, jer - `Bez računa se ne računa`", stoji u priopćenju Porezne uprave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.