Policija i liječnik: Nema obiteljskog nasilja! Ministarstvo majku Šibenčanke ipak smjestilo u udomiteljsku obitelj: "Želim svoju mater nazad!"

Screenshot: HRT

ŠIBENČANKA Marina M. u šoku je, Ministarstvo socijalne skrbi njenu je majku smjestilo u udomiteljsku obitelj jer sumnjaju na zanemarivanje iako su i policija i liječnik potvrdili kako nema obiteljskog nasilja!.

Marina priznaje da zaključava majku jer je dementna, prije dvije godine je odlutala i šest dana je trajala potraga za njom. S obzirom da je teška dijabetičarka, redovito mora primati inzulin i paziti na prehranu. Upravo to je liječniku dovoljan dokaz da se Marina brine o svojoj majci.

Ona tvrdi kako preko ljeta iznajmljuje kuću te da dva mjeseca majka živi u sobičku u kojem su je zatekli. Kada turisti odu, svi zajedno žive u kući. "Želim svoju mater nazad, želim se brinut za svoju mater, mojoj materi nitko neće pružiti ono što ću joj ja pružiti. Ako treba zatvoriti obrt, zatvorit ću ga!", poručuje Marina u suzama pred kamerama HTV-a.



Policija je izašla na teren i nije utvrdila elemente nikakvog kaznenog djela niti obiteljskog zlostavljanja.

Iz Ministarstva druga priča: "Sumnja se na zanemarivanje. Mi ćemo dalje nastaviti vrlo detaljno ispitivanje i kada dobijemo rezultate u skladu sa zakonom poduzeti odgovarajuće mjere."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.