Policija pronašla 2 zlostavljača, jedan psu polomio zube, drugi svojeg zavezao i bacio u kontejner

Foto: Feliks

PRIJE šest dana Hrvatsku je zgrozila priča o psiću mješancu kojeg je netko bacio u kontejner, živog i vezanog. Pronašli su ga građani koji su tragali za povratnim bocama.

Policija s područja Virovitičke-podravske županije pronašla je 38-godišnjaka koji je svoju mješanku stavio u plastičnu vrećicu, prethodno joj zavezavši noge električnim kabelom.

Zlostavljao psa udarajući ga tupim predmetom

Pronađenu mješanku policija je smjestila u sklonište za životinje, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave.


Zlostavljanje životinje zabilježeno je i na području Velike Kopanice, koje je provodio 65-godišnjak. On se nad svojim hrvatskim ovčarom iživljavao udarajući ga tupim predmetom toliko jako da mu je na taj način polomio više zubi na donjoj i gornjoj čeljusti.

Zaradili kaznene prijave

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem i veterinarskim pregledom obiteljskog psa pasmine Hrvatski ovčar muškarac je osumnjičen da je tijekom mjeseca srpnja kod svoje vikendice tupim predmetom u više navrata udario psa u predjelu njuške i na taj način mu polomio više zubi na donjoj i gornjoj čeljusti.

Pas je od muškarca oduzet i dodijeljen na skrb drugoj osobi. Protiv osumnjičenog policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja", javlja policijska uprava brodsko-posavska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.