Politički rat u Velikoj Gorici: SDP tvrdi da učenici dolaze u škole bez grijanja, HDZ-ov gradonačelnik kaže da lažu

Foto: Damir Krajač/Cropix

JUTROS je medijima velikogorička koalicija SDP-HNS-HSLS-HSU poslala priopćenje u kojemu je ustvrdila kako učenici u OŠ Vukovina i u područnoj školi Mraclin pohađaju nastavu iako nema grijanja jer gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem nije potpisala Ugovor s dobavljačima energenata.

"Građani Velike Gorice, a ponajmanje najosjetljivije skupine nisu zaslužili da se nesposobnost gradske uprave na čelu s gradonačelnikom prelama na djeci. Krajnje je neprimjereno i nehumano da osnovnoškolska djeca pohađaju nastavu bez grijanja. Stoga pozivamo gradonačelnika i zahtijevamo da što prije započne s rješavanjem gradskih problema prije svega da omogući nesmetano pohađanje nastave učenicima OŠ Vukovina i područne škole Mraclin.", priopćili su iz koalicije.

Ravnatelj zgrožen lažima

Nešto kasnije medijima se obratio i gradonačelnik Velike Gorice koji je ustvrdio da je koalicija SDP-HNS-HSLS-HSU odaslala lažnu informaciju u javnost te da su sve velikogoričke škole zagrijane i tople, pa tako i OŠ Vukovina i područna škola Mraclin.

"Zgrožen sam plasiranjem ovih lažnih informacija. Naša djeca imaju osigurane normalne uvjete boravka u školi, što uključuje i grijanje. Molio bih da se ne šire ovakve lažne vijesti koje nanose štetu našim učenicima, njihovim roditeljima i samoj školi", istaknuo je ravnatelj škole Krešimir Matašin.

"Gradonačelnik Dražen Barišić ovim putem moli roditelje neka ne nasjedaju na lažne informacije koje širi uvažena saborska zastupnica Vesna Fabijančić Križanić.", stoji u priopćenju iz Grada. "Pretpostavljam da bi joj kao kandidatkinji za gradonačelnicu odgovaralo da u sustavu grijanja škola postoje problemi, čime bi skupljala političke bodove na leđima naših najmlađih sugrađana. Na njenu žalost ne može ih skupljati na račun poskupljenja grijanja u Velikoj Gorici, jer je sama kao saborska zastupnica glasala za to isto poskupljenje, pa pokušava tražiti poene putem djece", istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.