Poljska: Istraga o ilegalnom prisluškivanju dovela do ostavke predsjednika parlamenta i ministara

Foto: FAH

PREDSJEDNIK poljskog parlamenta Radoslaw Sikorski i trojica ministara u vladi desnog centra podnijeli su ostavke nakon objave dokumenata iz istrage o aferi ilegalnih prisluškivanja, rekla je u srijedu premijerka Ewa Kopacz.

Ostavke su, četiri mjeseca do parlamentarnih izbora, podnijeli ministar zdravstva Bartosz Arlukowicz, sporta Andrzej Biernat i financija Wlodzimierz Karpinski.

Poslovni čovjek Zbigniew Stonoga objavio je ovaj tjedan na Facebooku 2500 stranica iz istrage o prošlogodišnjoj aferi ilegalnog prisluškivanja.

Kopacz: Žao mi je što je afera postala središte izborne kampanje

Premijerka je izrazila žaljenje što je lanjska afera postala središnji dio izborne kampanje, piše Reuters.

Ti kompromitirajući razgovori koje su vodili visoki politički dužnosnici i gospodarstvenici Poljske otkrili su njihove neugodne komentare o kolegama i saveznicima. Tako je Sikorski, tada ministar vanjskih poslova, kritizirao odnose Poljske i Sjedinjenih Država, a snimljeni razgovori otkrili i krajnje grube komentare o politici britanskog premijera Davida Camerona.

Ostavke podnijeli glavni savjetnik premijerke i četiri doministra

Među prisluškivanim ministrima su svi koji su podnijeli ostavke.

Osim Sikorskog i trojice ministara ostavke su podnijeli i glavni savjetnik premijerke Kopacz Jacek Rostowski te četiri doministra.

Premijerka Kopacz ispričala se javnosti u ime Građanske platforme (PO) na vlasti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.