Postavili ga u Nadzorni odbor HRT-a iako je fakultet završio u 51. godini života!

Foto: Arhiva

SABOR je danas, na samom kraju ovotjednog zasjedanja, za novog člana Nadzornog odbora HRT-a izabrao Svetozara Sarkanjca.

Njegovo imenovanje u NO HRT-a jednoglasno je predložio Odbor za medije, iako se jedini od sedam kandidata nije odazvao na razgovor za taj posao.

Na tu je činjenicu upozorio Boro Grubišić (HDSSB), kojemu smetaju i neki detalji iz Sarkanjčeva životopisa.

"Životopis predloženog kandidata pokazuje da je vladajućima stalo do cjeloživotnog učenja, jer je kandidat tek lani, u 51. života, završio fakultet. Stalo im je, očito, i do radne fleksibilnosti, s obzirom da je promijenio 10 poslodavaca", rekao je Grubišić, no njegove riječi saborsku većinu nisu spriječile da imenuje Sarkanjca.

Sabor će zasjedanje nastaviti u srijedu, i to na trodnevnoj izvanrednoj sjednici, tijekom koje bi trebale biti donesene i ustavne promjene.

Programsko vijeće o organizaciji i rukovođenju

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj je tematskoj sjednici, zatvorenoj za javnost, raspravljalo  na temu organizacijski ustroj HRT-a i rukovođenje Programom s osvrtom na odgovornost glavnih urednika. Nakon rasprave donijet je sljedeći zaključak:
 
"Programsko vijeće je na 11. sjednici raspravljalo o organizacijskom ustroju HRT-a i rukovođenju programom s osvrtom na odgovornost glavnih urednika. Vijeće je posebno raspravljalo o mjestu i ulozi informativnih programskih sadržaja te je najavilo posebnu tematsku sjednicu o tim sadržajima. Pozvalo je HRT da se organizacijski odnosi i radni procesi učine što jasnijima i učinkovitijima, napose u skladu s odgovornošću urednika i glavnih urednika prema Zakonu o HRT-u i Zakonu o medijima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.