Potvrđena optužnica i produžen pritvor Marinkovićima zbog zlostavljanja Bettine Siegner

OPĆINSKI sud u Kalesiji potvrdio je optužnicu protiv Milenka i Slavojke Marinković iz mjesta Karavlasi zbog zatvaranja i fizičkog zlostavljanja njemačke državljanke Bettine Siegner.

Marinkovići su optuženi da su djevojku držali u zatočeništvu od kraja 2005. godine pa sve do 17. svibnja 2012. godine, kada ju je, nakon dojave jednog od susjeda, policija napokon spasila iz ropstva. Djevojka sada ima 19 godina.

Tereti ih se da su u navedenom periodu djevojčicu držali zatvorenu, fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj tjelesne ozljede, nehumano se ponašali prema njoj, izgladnjivali je i tjerali da radi najteže fizičke poslove. Istovremeno joj nisu dopuštali da stupi u kontakt s drugim ljudima, izuzev njih samih, a nisu joj dopustili niti da pohađa školu.

Općinski sud produžio je pritvor Milenku i Slavojki za još dva mjeseca. U priopćenju suda ne navodi se, naime, hoće li biti podignuta optužnica protiv Bettinine majke, koja je navodno znala kako se Marinkovići odnose prema njezinoj kćeri, ali nije ništa rekla budući da su joj Marinkovići plaćali za šutnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.