Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem koji je nestao s broda "Maja": "Nije vjerojatno da ćemo ga pronaći"

Screenshot: marinetrafficcom.jpg

PREKINUTA je potraga za hrvatskim pomorcem iz okolice Šibenika koji je prošlog tjedna nestao s broda "Maja" tijekom plovidbe prema kineskoj luci Fuzhou. Potraga je prekinuta jer je tajvanska služba traganja i spašavanja procijenila da više nije vjerojatno da će se nestali pomorac pronaći, izjavio je direktor kadrovske službe Lošinjske plovidbe Brodarstva Juraj Bukša za HRT, dodajući da su o nestanku pomorca i prekidu potrage obaviješteni obitelj i mjerodavno ministarstvo.

Rekao je da je tajvanska služba traganja i spašavanja potragu službeno prekinula prije dva dana te da je brod "Maja", nakon dopuštenja tajvanskih vlasti, nastavio plovidbu i uplovio u luku Fuzhou.

Podsjetimo, s broda "Maja" koji je plovio prema kineskoj luci Fuzhou 28. studenog nestao je 50-godišnji hrvatski pomorac, konobar V.M.

Brod Maja se nalazi cca. 60 milja od Tajvana, na svojoj plovidbi prema kineskoj luci Fuzhou, a kako se V.M. toga dana nije pojavio na radnom mjestu, zapovjednik broda je, nakon bezuspješne pretrage broda, podigao javnu uzbunu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.