Prijevremeni izbori u 17 lokalnih samouprava koje nemaju proračun

Foto: Hina

VLADA je za 8. ožujka raspisala prijevremene izbore za 17 jedinica lokalne samouprave koje u propisanom zakonskom roku nisu donijele proračune za ovu godinu niti odluku o privremenom financiranju.

Odlukom Vlade sa sjednice u četvrtak raspisani su prijevremeni izbori za gradsko vijeće i gradonačelnika te zamjenike gradonačelnika u gradovima Dubrovniku, Novom Marofu, Svetom Ivanu Zelini, Rabu, Pagu, Hvaru, Omišu, Korčuli i Zlataru te za općinsko vijeće i općinskog načelnika te zamjenike općinskog načelnika u općinama Kukljica, Rugvica, Milna, Petlovac, Čaglin, Strahoninec, Lumbarda i Gundinci.

Vlada je raspustila predstavnička tijela tih lokalnih jedinica i razriješila načelnike i gradonačelnike te njihove zamjenike na sjednici 22. siječnja.

Prijevremeni izbori se u slučaju istovremenog raspuštanja predstavničkog tijela i razrješenja općinskog načelnika/gradonačelnika održavaju istodobno, u roku od 90 dana od raspuštanja odnosno razrješenja, a od dana raspisivanja izbora do dana njihova održavanja ne može proteći manje od 30 niti više od 60 dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.