Promet pojačan prema unutrašnjosti: Na izlazu u Sloveniju kolona duga 4 kilometara

VEĆ PO ustaljenom običaju subotom se na hrvatskim cestama tijekom turističke sezone valja naoružati strpljenjem. HAK je već od ranog jutra izvještavao da je pojačan promet na većini cesta.

Stanje 21 sat

Promet je srednje gust u smjeru mora, a pojačan prema unutrašnjosti. Pred naplatom Lučko na autocesti A1 nema više dužih čekanja.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj pred naplatom Trakošćan, a kolona je oko 4 km, kao i pred naplatom Krapina.

Stanje u 19:50

Promet je srednje gust u smjeru mora, a pojačan prema unutrašnjosti. Pred naplatom Lučko na autocesti A1 nema više dužih čekanja.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije, kolona je oko 9 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina.

Stanje u 18 sati

Na autocesti A1 između čvorova Zdenčina i Jastrebarsko u smjeru Zagreba, promet je dodatno usporen zbog prometne nesreće, vozila su na zaustavnom traku.

Promet je srednje gust u smjeru mora, pojačan prema unutrašnjosti. Kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona vozila je duga oko 4 km, dok u smjeru mora više nema dužih čekanja. Do povremenih zastoja dolazi na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje kod naplatnih postaja Rupa u smjeru Rijeke, kao i na autocesti A1 kod čvora Sveti Rok.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije, kolona vozila je duga oko 9 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pojačan je promet u smjeru Lipovca.

Stanje u 14.30 sati

Na većini cesta u smjeru mora, ali i unutrašnjosti pojačan je promet. U Lučkom je na izlasku s A1 kolona duga 10 kilometara, dok na ulasku nema više dužih čekanja.Zbog nesreće je prekinut promet u blizini graničnog prijelaza Kaštel, a čeka se i na još nekim graničnim prijelazima, iz HAK-a javlja Irvin Filipović.


"Zbog gužve na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku, kolona vozila koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon je duga oko 2 kilometra. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije, kolona vozila je duga oko 4 kilometra. Mogući su zastoji, zbog odrona, na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, te ih molimo za strpljenje", rekao nam je Filipović.

Kako javlja HAK prekinut je promet na Jadranskoj magistrali između Brodarice i Žaborića (D8), zbog prometne nesreće. Obilazak je preko Jadrtovca.

Stanje u 12 sati

"Prekinut je promet na državnoj cesti D21 između mjesta Kaštel i graničnog prijelaza Kaštel, zbog prometne nesreće.  Na autocesti A1 između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok vozi se u koloni i usporeno u smjeru mora, zbog prometne nesreće koja je bila na 209. km. Vozila iz nesreće su uklonjena, no zbog pojačanog priljeva vozila stvorila se duža kolona", javio je HAK u 12 sati.

Inače još od jutros gužve su na Zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se vozi  u kolonama koje se kreću prema naplatnim postajama Lučko: iz smjera čvora Jankomir kolona je duga oko 500 m, a iz smjera čvora Ivanja Reka duga je oko 16 km. Zbog gužve na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku, kolona vozila koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon je duga oko 3 km", javlja HAK.

Trajkekti po voznom redu

Promet teče otežano na autocesti A1 između čvorova Benkovac i Pirovac, zbog prometne nesreće na 295. km u smjeru mora. Na najfrekventnijim graničnim prijelazima čeka se više od sat vremena. Tako se na Maclju i Pasjaku čeka i sat i pol vremena, a na Bajakovu i Kaštelu do sat vremena. Na Bregani, Metkoviću i Staroj Gradiški čeka se do pola sata.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, uz pojačan priljev vozila u većini luka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.