Proširena istraga o seksualnom zlostavljanju na BBC-ju: Nakon rock zvijezde, uhićen i popularni komičar Freddie Starr!

SEKS SKANDAL koji već mjesec dana potresa Veliku Britaniju i dalje nastavlja šokirati, a istraga se nedavno proširila i na popularne britanske TV zvijezde. Jučer je u policijsku postaju na ispitivanje priveden popularni britanski komičar Freddie Starr, kojeg se sumnjiči da je seksualno zlostavljao maloljetne djevojčice, zajedno s popularnim BBC-jevim voditeljem Jimmyjem Savileom.

Starr, jedan od najpoznatijih britanskih komičara, priveden je u četvrtak u policijsku postaju pod sumnjom za počinjenje seksualnih prijestupa. Iako policija nije u javnost iznijela njegov identitet, britanski mediji ubrzo su otkrili kako se radi upravo o poznatom komičaru. U intervjuu prošlog mjeseca Starr je oštro odbacio sve optužbe o mogućoj umiješanosti u skandal, u kojem se Savilea i njegove suradnike, političare i liječnike sumnjiči za seksualno zlostavljanje više od 300 djevojčica. "Želim da policija pokrene istragu, želim da me privedu i ispitaju", kazao je tada Starr. Starr je druga velika britanska zvijezda koja je privedena u ovom slučaju, nakon popularnog pjevača Garyja Glittera.

Gary Glitter osuđen je prije nekoliko godina na tri godine zatvora, nakon što ga je vijetnamski sud proglasio krivim zbog seksualnog iskorištavanja dvaju djevojčica. Glitter je ipak izbjegao smrtnu kaznu strijeljanjem, koja prema vijetnamskom zakonu prijeti silovateljima djece. Proglašen je krivim zbog seksualnog iskorištavanja djevojčica u dobi od 11 i 12 godina u njegovoj kući u gradu Vung Tau u južnom Vijetnamu. Glitter je već osuđivan za posjedovanje dječje pornografije u Britaniji 1999. godine te je odslužio polovicu od 4-mjesečne kazne zatvora. Nakon toga otišao je u Kambodžu koja je izdala trajni nalog o njegovom izgonu u prosincu 2002. godine.

Savile redovito orgijao s maloljetnicama u bolnici

Preminula britanska TV zvijezda Jimmy Savile, koji je optužen za seksualno zlostavljanje, redovito je noću dovodio maloljetne djevojke u bolnicu u kojoj je radio kao volonter, potvrdio je to bivši portir bolnice u današnjem intervjuu, javlja AFP. Skandal koji se razvio oko Savilea, koji je preminuo prošle godine u dobi od 84 godine, dodatno se proširio, a u istragu su uključene i brojne institucije u kojima se navodno zlostavljanje događalo, uključujući zgradu BBC-ja i tri bolnice.

Terry Pratt, bivši portir u bolnici Leeds General na sjeveru Engleske ispričao je za BBC kako bi se "zabavljač" Savile redovito svake večeri oko 1 sat pojavljivao s najmanje dvije djevojčice, nakon čega bi mu bio predan ključ od sobe koju inače koriste medicinske sestre. Djevojke su se činile "opčinjene njegovim zvjezdanim statusom", kazao je Pratt. Savile i njegovo društvo u toj su se prostoriji zadržavali do oko 5 sati ujutro.

Medicinsko osoblje u bolnici surađuje s policijom na slučaju zlostavljanja, prema kojem su Savile, ali i brojni političari, liječnici i TV zvijezde, silovali ili seksualno zlostavljali više od 300 maloljetnica.

Prema tvrdnjama policije, javilo se preko 300 žrtava koje tvrde da ih je Savile seksualno zlostavljao, što je nekadašnju najpoznatiju britansku TV zvijezdu ubrzo pretvorilo u najvećeg seksualnog predatora u povijesti Velike Britanije. Nedavno je na razgovor u policijsku postaju priveden Gary Glitter, osuđivani pedofil, koji je navodno samo jedan u nizu TV zvijezda umiješanih u ovaj skandal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.