Punker protiv šatordžija: "Hoće li prije završiti prokleti rat ili ću ja pročitati Zagorkin roman?"

Foto: Nikola Jazvec

PUNKER Njec Hranjec danas je u 16 sati na ulici u Savskoj 77 počeo naglas čitati roman "Tajna Krvavog mosta" Marije Jurić Zagorke. Kaže da ide napraviti javno istraživanje - "Hoće li prije završiti taj prokleti rat ili ću ja na glas pročitati cijeli roman?".

"Vi se pridružite ili nemojte - ako treba stajat ću i sam. Strah je suvišan", kaže 26-godišnji Zagrepčanin.

Nakon što je Hranjec na ulici započeo čitati roman, oko njega se okupilo 30-ak ljudi, a stalno se zaustavljaju i novi prolaznici. Mladi zagrebački punker roman čita uz pomoć malog megafona, a okupljena grupa građana mu plješće nakon svakog odlomka.



Budući da se rodio 1989. od kad zna za sebe sjeća se "tog prokletog rata kako ubija što tjelesno, što mentalno ljude oko njega sa svih strana".

"Ja želim da ovaj rat prestane, da mrzitelji svega što je drugačije od njih napokon odjebu, ne samo iz Savske, nego iz naših života općenito. Jedino investitori i profiteri mogu izaći kao pobjednici jer svi mi ostali samo najebemo... Meni je dosta tih pozivanja na krvoprolića i veličanja istih, kao i pasivnosti te papčinstva sugrađanka i sugrađana - onih koji su također kao protiv toga", poručio je mladić u pozivu na današnji događaj na Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.