Pupić Bakrač podnio kaznene prijave: Priveden nakon što se šest sati nije htio maknuti s govornice

Foto: HRT

ZADARSKI gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, koji na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća šest sati nije htio otići s govornice te je na kraju priveden, podnio je kaznene prijave protiv nepoznatih osoba koje su dale nalog policiji za privođenje te zaštitarima za intervenciju u vijećnici.

Vijećnik Pupić Bakrač priopćio je danas da je podnio dvije prijave, tvrdeći kako iza naloga za intervenciju i privođenje stoji politika i da su "pojedinci iz institucija sustava uvezani s interesno-političkom grupacijom u Zadru i izvršavaju njihove naloge".

Pupić Bakrač: Priveli su me bez ikakve zakonske osnove

Prvu kaznenu prijavu podnio je protiv nepoznate osobe iz Županijskoga državnog odvjetništva u Zadru koja je policiji naložila da privede njega i njegova stranačkog kolegu Antu Rubešu sumnjičeći ih za napad na službenu osobu.

"Umjesto istrage tko je zatražio i dao nalog za protuzakonit napad na nas vijećnike, privodi se nas i šikanira bez ikakve zakonske osnove", ističe Pupić Bakrač u priopćenju i dodaje kako sumnja da je netko u Županijskome državnom odvjetništvu zloupotrijebio svoj položaj po političkom nalogu.


Druga kaznena prijava je protiv dviju nepoznatih osoba od kojih je, kako navodi, prva zatražila, a druga dala nalog zaštitarima da interveniraju u vijećnici.

"Institucije štite one koji su naručili i organizirali protuzakonit fizički napad na gradske vijećnike", tvrdi vijećnik Pupić Bakrač.

Šest sati sjedio za Kalelargu, dok se do drugih točaka nije ni došlo

Na prošloj sjednici zadarskoga Gradskog vijeća 3. listopada on nije htio otići s govornice jer vladajuća HDZ-ova koalicija u dnevni red sjednice nije htjela uvrstiti točku o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu. Nakon više od šest i pol sati prekida zbog tog izgreda, budući da ga zaštitari pet puta nisu uspjeli udaljiti iz velike vijećnice, sjednica Gradskog vijeća nastavljena je u maloj vijećnici, a Pupića Bakrača, zajedno s vijećnikom Rubešom, privela je policija i pokrenula kriminalističko istraživanje zbog napada na zaštitare u Gradskoj upravi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.