Radni godišnji: Slavonci harali po splitskim stanovima, uhićeni brat, sestra i prijateljica

Foto: Ilustracija

SPLITSKA policija uhvatila je prije dva dana troje Roma iz Slavonije, koji su pljačkali stanove po gradu. Uhićeni su, kako doznajemo, brat, sestra i prijateljica, u dobi od 19 do 27 godina. Čini se kako su došli na ljetovanje, a odmor odlučili iskoristiti - "radno".

Policiji su u hvatanju trojke pomogli građani. Primijetili su kako se sumnjivo ponašaju pa su policiji dojavili opis kombija s kojim su se vozili po Splitu, i to neposredno nakon pljačke stana u Hercegovačkoj ulici na Brdima, odakle je ukradeno zlato.

Policija istražuje ima li trojka veze s čak 30 provala u stanove!

Kombi je nešto kasnije zaustavljen u Stobreču. U vozilu su pronađen nakit ukraden u stanu u Hercegovačkoj te predmeti pogodni za provaljivanje.

Nakit je vraćen vlasniku, a trojka privedena na ispitivanje u Državno odvjetništvo. Na teret im se stavlja i pljačka stana na Blatinama, no kako neslužbeno doznajemo, policija istražuje imaju li uhićenici veze s još nekim pljačkama stanova počinjenim u posljednje vrijeme na splitskom području. Navodno je u pitanju čak 30 provala u stanove!

Sa iznajmljenim kombijem u pljačku?

Tijekom dana, osumnjičenici su dovedeni sucu istrage koji im je odredio istražni zatvor. Slavonci nisu baš najbolje primili pritvaranje. Pobunili su se da moraju sutra vratiti kombi rent-a-caru.  

Policija zahvaljuje građanima na vrijednim obavijestima te upozoravaju na mjere samozaštite oko provala u domove. Koga zanima, može pogledati na njihovim službenim web stranicama.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska poziva da ukoliko građani uoče sumnjiva zbivanja i nepoznate osobe svoja opažanja dojave na besplatni broj telefona 192. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.