Radnici Tvornice prešanih proizvoda zbog dvije neisplaćene plaće najavili štrajk

Foto: FAH

AKO do petka ne dobiju dvije neisplaćene plaće, radnici Tvornice prešanih proizvoda (TPP), jedne od tri tvornice nastale razgradnjom šibenskoga TLM-a, u ponedjeljak idu u štrajk, najavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević uz potporu dvjestotinjak radnika.

Na današnjoj konferenciji, osim radnika TPP-a, bili su i radnici Tvornice valjanih proizvoda, također tvrtke proistekle iz bivšega TLM-a.

Osim plaća, radnici su od uprava dviju tvornica zatražili da im osiguraju sirovine za rad, kojih, tvrde, u pogonima nema.

Nedostatak sirovina za proizvodnju


Aluminij u tvornicu dolazi na kapaljku, u kamionima, iako bi trebao dolaziti u šleperima, rekli su radnici, dodajući kako plasman proizvoda nije upitan, no nema sirovine za proizvodnju.

Radnici su osudili i namjeru Uprave TPP-a o podizanju novih kredita jer, tvrde, to neće riješiti probleme.

Ivan Svraka i Dalibor Živković, povjerenici SMH-IS u podružnicama prešaonice i valjaonice bivšega TLM-a, istaknuli su kako tvornicama, umjesto kredita, treba pravi strateški partner. To je, dodali su, posao uprava koje, kako su čini, ne rade mnogo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.