Ranjeni britanski fotoreporter uspio pobjeći iz Sirije u Libanon, lokacija francuske novinarke nepoznata

BRITANSKI fotoreporter koji je prije nekoliko dana ranjen u sirijskom gradu Homsu, Paul Conroy, prokrijumčaren je u Libanon, javlja BBC.

Ranije je javljeno da je na isti način iz Sirije izvedena i francuska novinarka Edith Bouvier, ali je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy opovrgnuo taj navod. Njezina lokacija nekoliko sati nakon što je napustila Homs nije poznata.

Podsjećamo, do ranjavanja i smrti novinara došlo je kada je prošloga tjedna granata pala na improvizirani medijski centar. U napadu je poginula ugledna američka ratna reporterka Marie Colvin te nagrađivani mladi francuski fotoreporter Remi Ochlik.

Paul Conroy je nezavisno fotoreporter koji je u Siriji radio s Marie Colvin, a Edith Bouvier je dopisnica francuskoga lista Le Figaro. Njezine su ozlijede teže od Conroyevih.

UN je u međuvremenu priopćio da je od početka nemira u Sriji poginulo više od 7.500 ljudi. Javljeno je i da se trenutno provode masovna uhićenja civila te da su mnogi ostali bez hrane, vode i lijekova.

Poginulo više aktivista koji su im pomagali u bijegu

Homs se danas, kako javljaju strani mediji, našao pod jedim od dosad najtežih bombardiranja. Vlast je poslala svoje elitne oružane jedinice u dijelove grada koje drže pobunjenici.

BBC prenosi navode skupine Avaaz koja je javila da se skupina koja izvodi dvoje ozlijeđenih novinara i njihovih dvoje kolega koji su zapeli u Siriji razdvojila. Skupina s Conrayom je na sigurnom, dok sudbina skupine u kojoj su Bouvier, Javier Espinosa i William Daniels nije poznata. Također je javljeno da je više aktivista koji su im pomagali pri bijegu poginulo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.