Rijeka može odahnuti: Krizni Eko stožer i građani prekinuli blokadu deponija Marišćina

SUOČENI s financijskim tužbama i prijetnjama interventnom policijom, Krizni eko stožer Marišćina donio je odluku o povlačenju s deponija i propuštanju kamiona Čistoće do odlagališta otpada na Marišćini. Odluku o deblokadi morali su donijeti do 19 sati, odnosno u roku od tri sata kako im je naredio Općinski sud u Rijeci. Građani su blokadu prekinuli u 20 sati.

Noć je protekla mirno, prosvjednici su organizirani u dežurstvima koja su raspoređena tijekom 24 sata, kaže nam glasnogovornica Kriznog eko-stožera Marišćina, Gorana Bardak. Prosvjednici znaju da je Čistoća povukla zakonske poteze zbog kojih im je policija naredila da se povuku.

"To je bilo za očekivati. Ono što je i gospodin Obersnel najavio da će doći nekakav nalog zbog koje ćemo se u jednom trenutku morati skloniti s deponija. Mi vjerujemo da će to sve proći kako treba, da neće nitko biti nasilan, da se neće pružati otpor. Kao i do sada, najavljujemo otvoreni dijalog i suradnju sa svim ovlaštenim tijelima", kaže Bardak i dodaje kako im podrška dolazi od sve većeg broja građana iz cijele regije, pa i inozemstva.

Četvrti dan blokade, Rijeka u smeću



Već četvrti dan zaredom traje prosvjed mještana i blokada ulaza. Čistoća je o blokadi obavijestila Policijsku upravu primorsko-goransku, Sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja i Inspekciju zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Smatraju da će zbog nemogućnosti ulaska njihovih kamiona na odlagalište Marišćina uskoro biti ugroženo zdravlje građana Rijeke i ostalih gradova i općina u kojima KD Čistoća prikuplja smeće. Smeće se na riječkim ulicama već počelo gomilati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.