Rimac: Kao kršćani smo oprostili i nitko nam ne može zabraniti da veličamo našu pobjedu

Foto: knin.hr

I KNIN je spreman za proslavu Oluje. Očekuje se dolazak dosad najviše ljudi, oko 200 autobusa i oko 100 tisuća ljudi. Program u srijedu počinje u 6 ujutro kada će biti puštene dvije tisuće golubova od Knina prema Vukovaru i obrnuto.

U kninskoj tvrđavi potom će biti otvoren Muzej Oluja, a u 9 sati i 13 minuta intonirat će se hrvatska himna i podići zastava te zatim otkriti spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac očekuje zajedništvo na proslavi: "Budimo i mi ponosni na naše heroje i bez ikakvog politikanstva pokažimo dostojanstvo. Ako smo oprostili kao kršćani, jesmo, tko nam može zabraniti veličanje naše pobjede,"

"Očekujemo 10 do 13 tisuća vozila i nešto više od 200 autobusa. Parkirališta koja smo organizirali mogu primiti taj broj vozila, a imamo u pripremi, ako bude potrebno, još nekoliko lokacija. Za prijevoz posjetitelja imamo sedam autobusa i još sedam u pripremi. Što se tiče logistike, sve je spremno i uvježbano", kazala je gradonačelnica.

Rimac: Oprostili smo kao kršćani

"Budimo i mi ponosni na naše heroje i bez ikakvog politikanstva pokažimo dostojanstvo. Ako smo mogli oprostiti, a kao kršćani jesmo, tko nam može zabraniti veličati naše pobjede. U našim proslavama nema ni "m" od mržnje, ni "r" od revanšizma. Naprotiv. Sjećamo se i žalimo za svim našim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Ali isto tako sućutno žalimo za svim nedužnim žrtvama i unesrećenim obiteljima. Na kraju, držeći se one evanđeoske poruke o uskrsnuću, radujmo se životu u slobodi i nemojmo nikome dopustiti da nam oduzme pravo na radost", kazala je Rimac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.