Roditelji Nore Šitum optužuju Udrugu Hrabro dijete: Nemate morala, lažete i obmanjujete!

Foto: Facebook

RODITELJI male Nore Šitum koja je ujedinila cijelu Hrvatsku, kažu kako posljednjih pet mjeseci mole predsjednicu Udruge Hrabro dijete Jasminku Žužić da im se dostave papiri kako bi javnost i oni znali koliko je točno novaca uplaćeno u humanitarnu akciju za njihovu kćer.

Umjesto da su saznali podatak, izbačeni su iz Udruge zajedno sa suosnivačem Udruge Alenom Kocićem, a o svemu su izvijestili javnost na današnjoj konferenciji za medije koja još traje. Đana Atanasovska na konferenciji za novinare poručila je predsjednici Udruge da nema nikakvog morala te da baca ljagu na sve dobro što je učinila. "Hvala što lažete i obmanjujete javnost", dodala je.

Bivši tajnik "Hrabrog djeteta" Alen Kocić, koji je udrugu napustio u travnju, tvrdi da je na račun udruge za Noru sjelo ukupno 7,5 milijuna kuna u različitim valutama. Od toga je, navodi Kocić, na troškove liječenja u SAD-u potrošeno oko 550.000 američkih dolara odnosno oko tri milijuna i trideset tisuća kuna. Ni on niti roditelji male Nore ne znaju što se dogodilo s preostalim novcem.

Ostali roditelji članovi udruge, kaže Kocić, šute iako vide što se događa, jer se boje da će ostati bez novca koji od udruge dobivaju za odlazak bolesnoj djeci u Zagreb.

Đana Atanasovska kazala je kako nisu čak niti tražili da im se novac preda, nego su samo željeli znati koliko novca je ostalo. Pozvala je državne institucije da stanu na kraj takvim događanjima.


Norin otac novinarima je pokazao i jednu uplatnicu na iznos od 12 tisuća kuna što je navodno Udruga isplatila nekome bez njihovog znanja.

Roditelji Nore Šitum novcem žele izgraditi kuću za smještaj svih roditelja koji dolaze u Zagreb na liječenje od malignih bolesti.

Udruga: Novac je na računu

Iako nismo uspjeli doći do Jasminke Žužić koja se ne javlja na mobitel, razgovarali smo s tajnikom Udruge Harisom Kapetanovićem. Iako nam je prvo rekao da ne želi davati nikakve izjave za javnost i da pričekamo s njihovim priopćenjem ipak je za Index kazao da tvrdnje Đane Atanasovske nisu istinite i da novac nije nestao s računa.

Na pitanje koliko je onda točno novaca na računu Kapetanović je rekao da ne želi reći sve dok ne završi konferencija za medije koju organizira Đana Atanasovski.

"Neka se oni prvo ispucaju pa ćemo onda mi. Novac nije nestao, on stoji na računu. Đana nije dobila uvid u stanje računa jer nije izvršnom odboru Udruge pismenim putem poslala zahtjev za uvid. Isto važi i za Kocića", rekao je Kapetanović.

Na ponovni upit koliko je onda točno novaca prikupljeno za malenu Noru, Kapetanović je rekao da će reći tek kad vidi što će Norini roditelji izjaviti na konferenciji za medije.

Isto tako izjavio je i kako nije istina da je Alen Kocić izbačen iz Udruge Hrabro dijete nego da je on sam napustio Udrugu. Na pitanje zašto je to učinio, Kapetanović je odgovorio kako se Kocić nije slagao s političkim angažmanom predsjednice Udruge Jasminke Žužić.

"Kocić smatra da se tu radi o sukobu interesa. Jasminka Žužić je gradska vijećnica u Novoj Gradišci, a Kocić smatra da ne može istovremeno biti i na čelu Udruge", rekao je Kapetanović. Udruga je nakon pressice objavila podatke o novcu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.