Savjetnik premijera Abbotta: UN koristi klimatske promjene za uspostavu "novog svjetskog poretka"

Screenshot: ABC/YouTube

KLIMATSKE promjene su prijevara iza koje stoje Ujedinjeni narodi s ciljem da dokinu demokraciju i uspostave autoritarnu vlast, tvrdi glavni poslovni savjetnik australskog premijera Tonyja Abbotta.

Maurice Newman, rukovoditelj Vijeća za biznis i poduzetništvo, svoj stav iznosi u kolumni za The Australian u kojoj piše da su znanstveni modeli koji povezuju ljude s klimatskim promjenama pogrešni i da je pravi plan preuzimanje svijeta od strane UN-a.

"Ovo nema veze s činjenicama ili logikom. Ovo je o novom svjetskom poretku pod kontrolom UN-a," napisao je Newman.

Australski ministar okoliša se brzo ogradio od motrišta iznesenih u kolumni, prenosi WAtoday. To nije gledište "koje bih ja izrazio, ali svaka osoba ima pravo na svoja stajališta," rekao je Greg Hunt.

"Dobro čuvana tajna"

Newmanova kolumna je objavljena u trenutku kad u posjet Australiji dolazi Christiana Figueres, vodeća dužnosnica UN-a za pitanja klimatskih promjena.

"To je dobro čuvana tajna, ali 95 posto klimatskih modela za koje nam kažu da dokazuju vezu između ljudske emisije CO₂ i katastrofalnog globalnog zatopljenja su nakon dva desetljeća temperaturne stagnacije dokazano pogrešne. To nije iznenađujuće," napisao je Newman.

"Zašto onda, s tako malo dokaza, UN inzistira da svijet potroši stotine milijardi dolara godišnje na nepotrebne smjernice o klimatskim promjenama? Možda Christiana Figueres ima odgovor?," nastavlja Newman u osvrtu objavljenom u petak koji završava pozivom Abbottovoj vladi da se odupre "režimu koji je protiv kapitalizma i slobode" i ne potpiše sporazum o klimatskim promjenama koji bi trebao biti usvojen u prosincu ove godine u Parizu.

Prije nego što je imenovan za savjetnika, Newman je bio šef ABC-a i Australske burze vrijednosnih papira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.