Sedam imigranata se utopilo plivajući prema Ceuti, talijanska mornarica spasila više od 1.100 migranata kraj Lampeduse

Ilustracija: Guliver image/Getty images

NAJMANJE sedam imigranata, među kojima jedna žena, utopilo se u četvrtak u pokušaju da ilegalno plivajući prijeđu sa sjevera Maroka do španjolske enklave Ceuta, na sjeveru Afrike, rekle su lokalne vlasti.

Osobe su bile dio skupine od gotovo 200 imigranata "u neregularnom statusu", koje su tijekom jutra sudjelovale u tom pokušaju, objavila je prefektura M'Diq Fnideq. Trinaest ilegalnih imigranata spašeno je, a operacije spašavanja nastavljaju se, prenio je isti izvor.

Talijanska mornarica spasila više od 1.100 osoba u raznim plovilima 200 kilometara ispred obale Lampeduse

Val useljenika koji se brodom nastoje dokopati Italije ne prestaje rasti. U posljednjih 24 sata talijanska mornarica iz raznih čamaca na napuhavanje spasila je 1.123 osobe, na području 200 kilometara istočno od Lampeduse. Među spašenima je bilo više od stotinu djece i žena među kojima i trudnice.

Unesrećene migrante pokupila je amfibija talijanske mornarice i prevest će ih do Sicilije. Prošlog je mjeseca u Italiju je plovilima stiglo više od 2 tisuće afričkih migranata što je 10 puta više nego u siječnju 2013. godine. Talijanska vlada kaže kako je prošle godine morem stiglo 42 tisuće afričkih migranata što je tri puta više nego 2012.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.