Seks skandal na BBC-ju: U silovanjima sudjelovali liječnici i političari, policija će privesti i poznate TV zvijezde!

PEDOFILSKI skandal na BBC-u dobio je još jedan šokantni nastavak. Naime, kako javljaju britanski mediji, Scotland Yard na rubu je uhićenja još desetak slavnih imena producentske kuće BBC, koje se sumnjiči za seksualno zlostavljanje maloljetnica. Kako piše Mirror, policija bi u sljedećih nekoliko dana trebala privesti 12 osoba, među kojima se nalaze i neke velike TV zvijezde.

Sumnja se kako je poznati DJ Jimmy Savile, zajedno sa svojim pomoćnicima, silovao i zlostavljao više od 300 maloljetnih djevojčica. Njih 120 već je svoja svjedočanstva iznijelo policiji, a čak 114 je priznalo da se zlostavljanje uistinu dogodilo. Ono što dodatno zabrinjava jest činjenica da je njih desetak potvrdilo da su u zlostavljanju sudjelovale i neke poznate britanske televizijske zvijezde.

Policija poručuje kako im ovaj put nitko neće pobjeći, a u javnost je procurila informacija kako je policija ranije imala informacije o mogućim slučajevima zlostavljanja, ali ih je ignorirala. Jedna žena policiji je prijavila zlostavljanje tijekom 80.-ih godina, dok je druga zločin prijavila 2003. godine. Prema izjavama izvora bliskog istrazi, jedan od napada dogodio se u Savileovom karavanu odmah ispred BBC-jevog TV centra, a izvor je potvrdio i kako se jedan od policajaca, nakon zaprimljenih prijava, susreo sa Savileom i upozorio ga da prestane sa zločinima. Unatoč tome, Savile nikada nije priveden.

Podsjetimo, istraga se jučer proširila i na tri liječnika za koje se sumnja da su također zlostavljali maloljetne djevojčice, u istim bolnicama i u isto vrijeme kao i Savile. Policiji su se tijekom posljednja dva tjedna javile žrtve koje tvrde da su tri liječnika bila u središtu mreže zlostavljača povezanih sa Savileom, javlja Guardian.

Mreža pedofila sezala do Downing Streeta?!

Tom Watson, zastupnik laburista, u parlamentu je izjavio da je u Britaniji godinama neometano djelovala moćna pedofilska mreža, čiji su članovi bili i neki utjecajni političari!

Prisjetio se Watson slučaja Petera Rightona, koji je 1992. godine optužen zbog dječje pornografije. Upravo u tom slučaju, tvrdi Watson, postoje dokazi o pedofilskoj mreži koja je sezala sve do Downing Streeta! Britanski mediji nagađaju da je Watson indirektno optužio ili bivšeg premijera Edwarda Heatha ili šefa kabineta Margaret Thatcher Petera Morrisona.

Desetljeća silovanja djevojčica i mladih žena

Prvi napad dogodio se još 1959. godine, a postoje dokazi o desetljećima zlostavljanja, većinom u 1970-ima i 1980-ima. Savile je preminuo u listopadu 2011. u dobi od 84 godine te posljednjih dana postaje sve jasnije da je bio serijski seksualni zlostavljač djevojčica i mladih žena. Prve optužbe pojavile su se u prosincu prošle godine, a prije nekoliko tjedana dana BBC je opovrgnuo da je sudjelovao u zataškavanju zlostavljanja.

Generalni direktor jedne od najpoznatijih medijskih kuća George Entwistle se tada ispričao zlostavljanim ženama i rekao da će BBC ipak provesti istragu o događajima unutar medijskog giganta. Britanski premijer David Cameron ranije je natuknuo da bi se nekadašnjoj TV zvijezdi najpoznatijoj po televizijskim emisijama Jim'll Fix It i Top of the Pops moglo oduzeti viteštvo.

Urednik političke emisije Newsnight Peter Rippon podnio je ostavku na svoje radno mjesto nakon što se saznalo da je njegova emisija bila svjesna optužbi da je Savile zlostavljao tinejdžerice, ali i zbog toga što je raspolagao informacijama koje prije toga nisu bile poznate policiji.

Rippon je u prosincu prošle godine istraživao Savileove aktivnosti i na blogu početkom listopada ove godine napisao izvještaj u kojemu opravdava zašto je prekinuta ta novinarska istraga. BBC je danas objavio da u tom blogu ima dijelova koji su "netočni i nepotpuni". Jedna od njih je rečenica da BBC-jevi istražitelji nisu pronašli nikakve dokaze protiv BBC-ja. Kasnije se ispostavilo da su ipak pronašli dokaze nepropisnog postupanja u BBC-ju, ali medijska kuća i dalje tvrdi da "nema dokaza da je BBC-jevo osoblje znalo za Savileove aktivnosti". Također, Rippon je napisao da su sve žene s kojima su istražitelji razgovarali ranije kontaktirale policiju, što nije bilo tako u svim slučajevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.