Šešeljev kum i velikosrpski ideolog o inauguraciji: Dobro odrađeno, podržala je europski put Srbije

Screenshot: N1

BIVŠI srpski šef diplomacije, kum Vojislava Šešelja i jedan od vodećih ideologa Velike Srbije, Vuk Drašković, komentirao je za srpski N1 inauguraciju hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Drašković, koji je funkciju ministra vanjskih poslova obnašao u isto vrijeme kad je na toj funkciji bila Grabar-Kitarović, rekao je kako su u to vrijeme jako dobro surađivali.

"Ona nije osoba od ekscesa, odmjerena je. Predsjednica Hrvatske nema ovlasti vođenja ekonomije ili kulture... Funkcija je protokolarna, kao točka iznad latiničnog slova "i", ali ta točka je važna u općoj atmosferi. Kolinda neće kvariti tendenciju poboljšanja odnosa Srbije i Hrvatske", smatra Drašković.

Drašković ističe da je dobro da je Vučić otišao na inauguraciju.

Dobro je da je Vučić prisustvovao inauguraciji

"Ne možete unapređivati odnose i govoriti o suradnji i punoj normalizaciji odnosa, a ne otići na inauguraciju hrvatske predsjednice. To je onda neka vrsta bojkota šefa države, a to nije dobro".

Osvrnuo se i na odnos Srbije i Hrvatske, naglašavajući kako ni u jednoj zemlji nema mnogo promotera mržnje i zla, no kako ti rijetki dobivaju veliki medijski prostor, uzimajući tako nove "taoce svoje propagande".

Velikosrpski ideolog komentirao je i presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu. Rekao je kako su tužbe bile protiv interesa i Srbije i Hrvatske, ali kako su bile u interesu odvjetnika obje zemlje, koji su uzeli velike novce.

Odnosi između dvije zemlje ostaju kakvi jesu


"Nije bilo volje da se povuku tužbe. Kada sam postao ministar vanjskih poslova, ja sam predlagao da se povuku sve tužbe protiv svih i da se formira regionalno-međunarodni fond za pomoć žrtvama, ali to nije naišlo na odobravanje čak ni u Srbiji".

Drašković je na kraju emisije zaključio kako odnosi Srbije i Hrvatske neće biti poboljšani jedan duži period, no dodao je i kako ne vjeruje ni da će oni biti pogoršani.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.