Sisačka biskupija angažirala "homofoba desetljeća" za voditeljicu ureda za promicanje socijalnog nauka

Screenshot: HTV

MARIJANA PETIR, nekadašnja velika nada HSS-a, koja je od organizatora Zagreb Gay Pridea izabrana za homofoba desetljeća angažirana je u Sisačkoj biskupiji i kao "zauzeti vjernik". 

"Sisački biskup Vlado Košić imenovao je Petir, kao zauzetu vjernicu i teologinju koja je diplomirala upravo na socijalnom nauku Crkve, 17. travnja 2013. godine voditeljicom biskupijskog Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve. Petir tu službu - kao što to čine i drugi povjerenici pojedinih biskupijskih povjerenstva i voditelji drugih ureda - obnaša kao volonter, što znači da nije u Biskupiji zaposlena niti prima plaću", stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije. 
 
Naime, Biskupija je reagirala na navode županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel da je županijska vijećnica Marijana Petir zaposlena u Sisačkoj biskupiji. No, u Sisačkoj biskupiji tvrde da je Petir - volonter. 
 
Podsjetimo da je Petir nedavno teško poražena na izborima u Općini Velika Ludina. Dražen Pavlović zajednički kandidadat HDZ-a i HSP-AS uspio je dobiti 55,23 posto glasova za načelnika Općine te tako pobjediti u prvom krugu. Nekadašnja saborska zastupnica Petir osvojila je nedovoljnih 27,44 posto glasova. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.