Slavonski gradonačelnici će se žaliti protiv odluke o odlagalištu u Antunovcu prema kojoj moraju platiti 80 milijuna kuna odštete

Foto: Hina

PET SLAVONSKIH gradova koji će morati platiti 80 milijuna kuna odštete Strabagu i Saubermacheru za nikad izgrađeno odlagalište otpada u Antunovcu, u velikom je problemu. Gradonačelnici Belog Manastira, Vinkovaca, Vukovara, Županje i Osijeka na zajedničkom sastanku zauzeli su jedinstven stav da će se protiv odluke zagrebačkog Trgovačkog suda boriti i pravno i politički, iznio je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić.

"Žalit ćemo se, pobijat ćemo sve one navode iz rješenja koje je stiglo iz zagrebačkog suda i to na način da ćemo uložiti dvije žalbe", rekao je Vrkić.

Politički dio borbe odnosi se na sastanak s premijerom Milanovićem i resornim ministrima:

"Želimo uključiti državu i državna tijela u cijeli taj razgovor naprosto zbog toga da imamo i paralelnu liniju, a to znači da se pregovara i s drugom stranom, dakle Strabagom, koji vjerojatno ima neke ambicije da se uključi još u neke poslove u Hrvatskoj. Mislimo da je jako važno da se taj razgovor pa da, ako pravno ne riješimo stvari na pravi način, se odmah krene u neke pregovore da vidim i to rješenje."

Gradonačelnici su se složili i da sa svoje strane neće utvrđivati ničiju odgovornost. To će prepustiti nadležnim tijelima.

"Po kaznenim prijavama koje su poslane i dostavljene mi od njih očekujemo da odrade svoj posao i da se, bez obzira na ishod spora, zna tko je kriv jer je već sada nastala velika šteta."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.