Snježni vikend u Hrvatskoj: Osim u nizinama, za vikend snježne pahulje i na riječkom području!

Foto: roby_aussie, HRFoto

PRVE veće snježne padaline ove sezone doći će nam već tijekom ovog vikenda. Iako će padati i u nizinama pa čak i na riječkom području, snijeg će se zadržati tek u gorskim predjelima gdje se očekuje debljina snježnog pokrivača od preko pet centimetara.

Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu će snijega biti u nizinskim predjelima, od Međimurja, Zagorja pa do Slavonije, a u nedjelju bi se moglo zabijeliti i riječko područje.

U gorskim područjima snijeg bi trebao padati oba dana, sudeći prema prognozama.

Nakon snijega - sunce!

No, nakon ovog snježnog i hladnog vikenda, opet će nam zasjati sunce! Temperature će biti dosta niže nego ovaj tjedan, pa se tako očekuju i prvi "minusi" tijekom noći i jutra, dok će dnevne ići do deset stupnjeva u nizinama, a 15 na moru.

I Zoran Vakula je jučer u svojoj kolumni za Meteo kutak HRT-a napisao kako bi bilo dobro odgodite putovanja za vikend ili da na put krećete obavezno sa zimskom opremom.

"Snijeg u listopadu nekima je možda neuobičajen, ali klimatološki podaci potvrđuju kako je, primjerice na meteorološkoj postaji Zagreb Grič od 1862. godine, u 24 listopada zabilježen barem jedan dan s padanjem snijegom. Posljednji put 2003. godine, a prije toga 1998., 1997., pa 1950. ... Snježni pokrivač na tlu, deblji od 1 cm, na toj je postaji ipak znatno rjeđa pojava - u listopadu ga je bilo samo 1921. i 1925. godine!", napisao je Vakula..

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.