Šok na suđenju za atentat na Lea Paurevića: Ključni svjedok protiv Kristijana Stojanovića sve zaboravio?!

Foto: Index

D. B., KLJUČNI svjedok neuspjelog atentata na Lea Paurevića, sve je danas iznenadio u sudnici suca Vlade Živaljića. Prije izvjesnog vremena na ispitivanju u Državnom odvjetništvu opisao je kako ga je za vožnju angažirao Kristijan Stojanović, koji je sa skutera 1. lipnja 2010. godine na Poljudu zapucao prema Paureviću u njegovom Jaguaru stotinjak metara od parkinga ispred kluba Hemingway.

D. B. je danas na suđenje Stojanoviću dovela policija jer se nije odazivao sudskim pozivima. Za razliku od svog svjedočenja u Državnom odvjetništvu, danas se više ničega ne sjeća pa čak ni toga što je tom prilikom govorio.

Formalni propust: U zapisniku nema upozorenja svjedoku da ne mora svjedočiti ako bi sebe izvrgnuo sramoti ili progonu

Kao da to nije dovoljno samo po sebi, jer upravo je njegov iskaz bio osnov optužnice koja je dignuta protiv Stojanovića, branitelj Željko Gulišija uočio je formalni propust u iskazu D. B. te je zatražio da se izuzme iz sudskog spisa. U zapisniku, naime, nema upozorenja svjedoku da ne mora svjedočiti o okolnostima koje bi njega ili njemu bliskog izložile sramoti ili kaznenom progonu.

Stojanović priznao, ali paušalno

Sudac Vlado Živaljić i njegovo sudsko vijeće nisu htjeli odluku donijeti naprečac. Uzet će sve u obzir i naknadno donijeti odluku o prijedlogu branitelja Gulišije. Stojanović je pokušaj ubojstva priznao na ispitivanju u Državnom odvjetništvu, ali "paušalno". O krivnji na suđenju se nije izjasnio već to planira napraviti na kraju postupka kada bude davao obranu.

Stojanović je za pokušaj ubojstva Lea Paurevića optužen u svibnju prošle godine nakon višegodišnje istrage, a osim za ovo kazneno djelo u Splitu mu sude i za teško ubojstvo Ive Stipetića na Klisu u prosincu 2010. godine.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.