Šok u KB Dubrava: Korolija smijenio Patrlja, na čelo kirurgije ga vratio ministar Ostojić

Foto: Index

ŠOK U KB Dubravi! Ravnatelj dr. Dragan Korolija smijenio je predstojnika Klinike za kirurgiju dr. Leonarda Patrlja.

Poznati abdominalni kirurg u nas je prvi transplantirao jetru i uživa veliki ugled u struci, a i u široj društvenoj zajednici pa je vijest o njegovoj smjeni s čela kirurgije sve zaprepastila.

Navodno su kirurzi bili spremni na kolektivni otkaz, a zaposlenici su priprijetili da će formirati živi zid oko bolnice. Kako doznajemo, smjena dr. Patrlja bila je potaknuta njegovom nespremnošću da manjom plaćom sankcionira prosvjednike.

Razlog smjene: Neadekvatna evidencija tijekom štrajka

Situaciju je spasio ministar zdravlja Rajko Ostojić. Nakon što je čuo što je napravio Korolija, za sat vremena vratio je dr. Patrlja na čelo kirurgije KB Dubrava.

"Ja bih to ipak primio s ogradom. Pismeno sam smijenjen, a vraćen usmeno. Nisam danas bio u bolnici, o smjeni me izvijestila tajnica. Napisano je da sam smijenjen jer sam neadekvatno vodio evidenciju tijekom štrajka. To ne može biti razlog pa sam nazvao ministra Ostojića i upoznao ga sa situacijom. Za sat vremena se javio i kazao da je problem riješen", kazao nam je kratko dr. Patrlj.

Više će moći reći sutra kada vidi je li ravnatelj Korolija napismeno pobio svoju odluku o njegovoj smjeni.

SDP-ov ravnatelj KB Dubrava nije našao zajednički jezik s novom radnom sredinom

Situacija u KB Dubravi zanimljiva je i s političkog aspekta. Naime, radi se o bolnici koju je sve do prošle godine vodio dr. Milan Kujundžić, nesuđeni predsjednik HDZ-a i osnivač nove političke stranke Hrvatska zora.

Korolija je sredinom prošle godine doveden na čelo bolnice kao provjereni SDP-ov kadar i sa svojom novom radnom sredinom nije pronašao zajednički jezik.

Je li se Korolija htio dokazati smjenom dr. Patrlja?

KB Dubrava bila je među najjačim uporištima štrajka liječnika pa je Korolija valjda zaključio da bi i sankcija, tj. uskrata plaće trebala biti najžešća. Tako bi i on pokazao da daje svoj doprinos u mjerama Vlade za kresanje troška u javnom sektoru.

Sva je prilika da se sa smjenom dr. Patrlja ipak zaletio. Ne samo da je takav potez zgrozio struku, nego i primorao njegovog stranačkog kolegu, također vrlo ambicioznog Ostojića, da s ministarske razine intervenira te pokopa posljednje trunke autoriteta prerevnog partijskog kolege, koji uz obaveze u KB Dubravi, stigne još poobavljati i niz drugih funkcija u skupštini Grada Zagreba i četvrti Črnomerec.

Osim dr. Patrlja, Korolija je, kako čujemo, smijenio i dr. Jadranku Morović Vergles, šeficu interne, ali je navodno i ta ostavka nakon intervencije ministra Ostojića povučena.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.