Splitska policija: Novinare zvali na predstavljanje novih načelnika, a onda pobjegli da ih nešto ne pitaju!

U SPLITSKOJ Policijskoj upravi odlučili su raskinuti s poznatim oblicima komunikacije s medijima i javnosti. Danas su zvali novinare da im predstave nove načelnike postaja, što je prilično čudno s obzirom da nisu našli potrebitim predstaviti novog načelnika Uprave Zorana Petričevića.

Čudno je danas bilo još nešto. Kada su se poimenice predstavili novi načelnici postaja, tiskovna konferencija je završila. Nema više. Gotovo. Tko 'oće nešto pitat', može pismeno. Toliko od nas.

Kakva je ovo tiskovna konferencija?!

Na ovaj, uistinu nekonvencionalan pristup čelništva Policijske uprave, odmah je reagirao novinar Marko Didić. "Pa zašto ste nas zvali kada se ne može ništa pitati?! Ovo nije tiskovna konferencija", bunio se Didić. 

Čim je počeo govoriti, načelnik Petričević i ostali samo su se dignuli sa svojih mjesta i krenuli prema izlazu. Pojedinim novinarima, naviklim već da nakon predstavljanja idu pitanja, jer to je minimum civilizacijskog standarda i demokratskih dosega, učinilo se da je "pressica" prekinuta.

"Ja to nisam tako doživio, kazao nam je Slobodan Marendić, šef Povjerenstva koje je biralo kandidate. Mnogi smatraju da tu Marendiću nije bilo mjesta, jer se i sam natjecao za šefa Policijske uprave.

Nakon Petričevića nema dovoljnog dobrog da vodi Prvu postaju?!

Imenovano je, inače, 15 načelnika. Dva će se natječaja ponoviti.

"Na moj prijedlog ponovit će se natječaji za 1 PP i postaju Imotski. To su posebno osjetljive pozicije, a dosadašnji rukovoditelji izabrani su na druga mjesta", govorio je tako načelnik Petričević o sebi u trećem licu. Upravo je, on, naime, jedan od tih rukovoditelja izabranih na druga mjesta. Za šefa Uprave postavili su ga nakon dugogodišnjeg šefovanja Prvom postajom. Za novog načelnika javilo se osam kandidata, no očito nijedan nije bio dovoljno stručan i sposoban da naslijedi očito nezamijenjivog Petričevića, kojem su za vrijeme vođenja Postaje u Sarajevu ukrali Golfa. Nikada ga nije pronašao, ali je zato našao prostora da tuži Slobodnu Dalmaciju na 101 tisuću kuna zbog duševnih bolova koje mu je svojim tekstom o krađi Golfa prouzročio Didić.

Merćep iz Ravnateljstva na čelo aerodromske policije

Od brojnih imenovanja najzanimljivije možda ono novog šefa aerodromske policije. Bivši načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivan Merćep, poznat po tome što mu inspektori nisu uspjeli naći kriminalne radnje u poznatoj aferi Wessels koju je Bajić ipak dovukao do suđenja, potukao je protukandidata Antu Gudelja, kojem nije pomoglo ni zvanje policijskog generala. Merćep na poziciju dolazi nakon što je tri godine radio u Ravnateljstvu policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.