Sređivao mimo protokola: Bivšem šefu solinskog katastra godina zatvora za zloporabu položaja

Foto: HR Foto

MARKO PEJKOVIĆ, bivši šef solinskog katastra, osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na djelomičnu uvjetnu kaznu zbog zloporabe položaja i krivotvorenja, odnosno, uzimanja u rad predmeta mimo protokola tijekom 2007. i 2008. godine. Pejković će godinu dana u zatvor, a ostatak kazne od 20 mjeseci "odslužit" će na uvjetnoj kazni.

Deponirao zaradu na sudu

Pejković je osuđen jer je kao stručni geodetski referent postupao suprotno Zakonu o državnim službenicima. Izradio je elaborate za čestice nekoliko tvrtki i privatnih osoba te ih ovjerio pečatom privatne tvrtke da bi se kasnije okoristio svojim položajem pa je elaborate za klijente potvrđivao i zaprimao u katastru mimo protokola.

Sve je priznao te tako sudu olakšao posao. Usto je i na sudu deponirao 104 tisuća kuna, koliko je zaradio na ovim poslovima.

Pejković je 2011. godine na Općinskom sudu u Splitu osuđen na uvjetnu kaznu zbog krivotvorenja isprave. Sam je otišao iz katastra nakon što su zaredale kaznene prijave, a interesantno je možda da su mu kolege peticijom dale podršku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.