Štengl na suđenju za Fimi mediju: Član Uprave Ine rekao mi je da iza svega stoji Barišić

NA KLUPU za svjedoke u slučaju Fimi media danas je sjeo bivši direktor korporativnih komunikacija u INA-i Tomislav Štengl, koji je potvrdio da je tvrtka Nevenke Jurak 2006. godine surađivala s INA-om.

"Po nalogu i pod pritiskom člana Uprave INA-e Josipa Petrovića, u ljeto 2006. godine primio sam na razgovor vlasnicu Fimi medije Nevenku Jurak", istaknuo je Štengl te dodao kako je bilo riječi o nekim poslovima veznima za marketinške aktivnosti.

U razgovoru je međutim shvatio da Fimi media nema kapacitete za takav posao, te je o tome obavijestio Petrovića koji je, ističe Štengl, nastavio s pritiscima.

"Gospodin Petrović se većinom pozivao na svoj autoritet, međutim, u jednom trenutku mi je rekao, rečenica je otprilike glasila, znam li ja tko stoji iza svega toga, da iza toga stoji gospodin Barišić", rekao je Štengl.

Požalio se tada Štengl tadašnjem predsjedniku uprave INA-e Tomislavu Dragičeviću koji mu je rekao da je i njega zvao Barišić. Ugovor s Fimi medijom je na kraju potpisan, a tko je stavio potpis na ugovor ne zna. Čuo je Štengl i da je 2007.  godine nastavljena suradnja s Fimi medijom, no detalje ne zna budući da je tada premješten na drugu poziciju u INA-i.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.