Stier napao Milanovića: Premijer po starom komunističkom receptu fabricira unutarnje neprijatelje

IAKO je na dnevnom redu Sabora danas bila rasprava o zakonu o probaciji, današnja sjednica započela je burnom raspravom HDZ-ovaca i vladajuće koalicije oko izjava premijera Milanovića da oporbeni političari "tračaju" Hrvatsku u inozemstvu. HDZ je odmah nakon početka sjednice zatražio stanku od pola sata, nakon koje je riječ preuzeo Davor Ivo Stier.

"Optužujem Milanovića i Vladu da lažno kreiraju jednu konstrukciju o nekoj navodnoj uroti protiv Hrvatske da bi prikrili vlastitu nesposobnost i nerad, optužujem Milanovića da nije dobro radio svoj posao i da sada traži alibi u nekoj bolesnoj teoriji zavjere, optužujem Milanovića da po starom komunističkom receptu fabricira unutarnje i vanjske neprijatelje umjesto da radi svoj posao", kazao je Stier.

Dodao je kako je Milanović zapravo napokon shvatio da je HDZ pregovore o ulasku u EU vodio mnogo bolje od HDZ-a, i da ga to plaši. "On od toga bježi, on se bahati, on prijeti, on vrijeđa, pa kako ga nije sram, kako ga nije sram nas optuživati za neku urotu, da ogovaramo, a on kada ide u Njemačku govori o Hrvatskoj kao naciji nevjerojatnog paradoksa. Pa kako ga nije sram", zapitao je zastupnike Stier.

Stieru je nakon stanke, koju je kasnije zatražio SDP, odgovorio Leko.

"HDZ-ovci se s Vladom obračunavaju radi osobnog interesa. Moram ovo reći, nemojte se naljutiti. Bez osobnih frustracija, bez zloupotrebe poslovnika i mučkog udaranja", poručio je Leko.

Milanović: Ne možete ići u inozemstvo i ogovarati svoju državu

Premijer Zoran Milanović izjavio je u Bruxellesu da nikada nije spominjao pojedince ili stranke koje u inozemstvu ogovaraju Hrvatsku.

"Nisam izrijekom spomenuo nikoga, niti stranku ni bilo kojeg pojedinca, ali u narodu ima izreka koja kaže 'koga svrbi, taj se češe'. Ja znam što se i kako govorilo na zajedničkim odborima u Europskom parlamentu, znam što je tko i u kojem trenutku rekao, sve je to dokumentirano, postoje video zapisi i znam kakva je igra koja se igra. Do tih se podataka može doći, oni su javni pa se može izvući zaključak koliko su neke stvari korektne i koji se motivi iza toga skrivaju. Po meni, ti motivi nisu najbolji. Pustimo te priče tko je gdje rođen, ne možete ići u inozemstvo i ogovarati svoju državu ako nemate za to jake argumente. Ja to nikada nisam radio", rekao je Milanović komentirajući današnje izjave HDZ-ova saborskog zastupnika Davora Ive Stiera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.