Što je ostalo: HDSSD nakon Tomasovića i Roguljića napustili tajnik, Drpić, Pučišća i Klis

Foto: Index

NAKON ŠTO su HDSSD napustili predsjednik Hrvoje Tomasović i bivši splitski gradski vijećnik Luka Roguljić, iz stranke su otišli i tajnik Ivan Tomić te poznati sindikalist Jadrankamena Tonči Drpić, koji je za sobom poveo i cjelokupno članstvo u Pučišćima. Nešto ranije, HDSSD je napustilo kompletno predsjedništvo u Klisu te je donijeta odluka da se podružnica raspušta. Nisu bili oduševljeni što će se na skorom izbornom saboru stranke naći tek jedan kandidat.

Održali sjednicu predsjedništva bez kvoruma?

Tajnik Ivan Tomić podnio je neopozivu ostavku na članstvo i sve dužnosti u HDSSD-u zbog neslaganja sa ostatkom predsjedništva.

"Preostala dva člana predsjedništva samovoljno izlaze s neistinitim priopćenjima, dok potpredsjednica Marija Mamić krši statutarne odredbe uz blagoslov v. d. predsjednika Ivana Sambunjaka. Čašu mi je prelilo to što je 11. travnja održana sjednica Glavnog odbora. Ja kao član i član predsjedništva nisam pozvan, niti obaviješten. Odgovorno tvrdim da Glavni odbor ima 40 članova, od kojih je 25 izašlo iz HDSSD-a. Kvorum nije postojao", kaže Tomić.

Pučišća odlaze zbog neslaganja s ideološkim i programskim ciljevima novog vodstva

Tonči Drpić, predsjednik HDSSD-a Pučišća, podnio je također ostavku, a njegov primjer slijedile su i kolege iz predsjedništva. Izlaze jer se ne slažu s programskim i ideološkim ciljevima stranke i s dijelom predsjedništva koje je preuzelo vodstvo stranke nakon odlaska Tomasovića. Od tajnika Tomića zatražili su da izbriše sve članove HDSSD-a u Pučišćima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.