Što radi bivša tajnica splitskog SDP-a: Vesna Perak Bone jedina je tajnica kotara bez kotara i kontakta?!

Screenshot: Split.hr

IVO  BALDASAR, šef splitskog SDP-a i gradonačelnik Splita, smilovao se svojoj partijskoj drugarici Vesni Perak Bone, višegodišnjoj tajnici Gradske organizacije, koja se nije uspjela nametnuti ni u jednoj gradskoj tvrtki pa je naposljetku, nakon kraćeg savjetničkog staža u Banovini, zbrinuta kao druga tajnica gradskog kotara Lučac - Manuš. Tako se makar mislilo, jer je Baldasar tako kazao. Čini se, međutim, da situacija s drugaricom Vesnom nije ni blizu tako transparentna i jednostavna. 

Sirotu Perak Bone šef Baldasar jednostavno nije mogao gledati besposlenu pa joj je našao kakvo-takvo radno mjesto da bezbrižno dočeka više nego zasluženu penziju. Pitanje je samo, što radi bivša tajnica splitskog SDP-a na svom radnom mjestu i kako se pravda izdvajanje za njezinu plaću?

Sumnju u nerad pobudio adresar Grada Splita

Osim što je sasvim nevjerojatno da Perak Bone ima ikakvog posla kada već postoji tajnica u kotaru, sumnju u nerad pobudio je i javno objavljeni podatak na službenoj stranici Grada Splita. Kada se pogleda u adresar Službe za mjesnu samoupravu, zaštite i spašavanje jasno se vidi da je Perak Bone jedina tajnica u svim splitskim kotarima koja nema telefonski broj, e-mail adresu, pa čak ni kotar u kojem radi?! Što li je bilo s tim Lučac - Manušom? Gdje li se zaturilo novo radno mjesto tajnice splitskog SDP-a?

Kako u Banovini ima 11 informatičara, teško je za vjerovati da stranicu nisu stigli ažurirati novim podacima za novozbrinutu Perak Bone, jer je od njenog uhljebljivanja proteklo već gotovo pola godine.

Splićani u čudu: Kako do omiljene tajnice bez kontakta?

Indexu su se obratili zabrinuti Splićani koje je jako ražalostilo što u adresaru Banovine nema kontakta za Perak Bone. Što da je netko uistinu treba radi nečega, kako da je pronađe? Vesna nema adresu da joj pišu, a ni broja da je zovu. U šumi administrativnih tajnica i tajnika splitskih kotareva svi i telefon i e-mail adresu imaju, samo Vesna nema. Možda za to postoji valjan razlog. Možda Vesna ništa ni ne radi pa joj kontakti s građanima ni ne trebaju. Što bi ona uostalom s njima? Nije uspjela pomoći ni sebi pa još će manje moći njima.

Što radi Perak Bone? 

Što li se tek mislilo kada se nije zavelo za koji je kotar nadležna Perak Bone? Za nijedan ili za sve? Dvije su mogućnosti, a nama se izglednijom čini ova prva.

Fascinantna je ova Baldasarova kadrovska politika. Cijelu prvu godinu svog mandata nije se drugim ni bavio, a kako se novi djelatnici snalaze na novim radnim mjestima možda ponajbolje ilustrira slučaj drugarice Vesne, koju nema tko da zove i nema tko da joj piše...

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.