Stožer za obranu Vukovara o peticiji europarlamentaraca protiv referenduma o ćirilici: "Kamo sreće da se bore za dobrobit Hrvatske"

Foto: Hina

U STOŽERU za obranu hrvatskog Vukovara komentirali su poziv Europske lige mreže jednakosti i nekih europarlamentaraca da se zaustavi referendum o ćirilici i diskriminiranje srpske manjine.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić osvrnuo se na poziv Europske lige mreže jednakosti i kojeg je podržalo i 74 zastupnika Europskog parlamenta, uglavnom socijalista. Oni pozivaju hrvatsku javnost, a posebno inicijatore referenduma o Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina da ne podrže ovu "nepravednu i opasnu" inicijativu koja unosi podjele u društvo.

Josić poziva hrvatske članove Europskog parlamenta da se bore za hrvatske interese. "Kamo sreće da se bore za dobrobit Hrvatske, oni se bore za neke druge stvari. Mi znamo da je to stvar Hrvatske, da to nije stvar Europske unije. Pita se Europljane o manjinama u Hrvatskoj. Znamo da Francuska uopće nema manjina. Nažalost, oni su skupili u Parlamentu 10 posto potpisa i traže nešto. Mi ako budemo htjeli, skupit ćemo 60 posto u Europskom parlamentu, a izgleda da ćemo morati prinuđeni na to, da i mi skupljamo potpise", rekao je Josić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.