Suci biraju: Pet članova novog saziva DSV-a poznato, za dva mjesta još se bore četiri kandidata

Screenshot: Google Maps/Street View

TEK sutra će biti poznati rezultati danas održanih sudačkih izbora za Državno sudbeno vijeće, tijelo koje imenuje, razrješuje i stegovno kažnjava suce. Biralo se sedam članova, dva s Vrhovnog, dva sa županijskih, dva iz općinskih te jedan sudac iz tzv. specijalističkih sudova (Trgovački, Prekršajni, Upravni sud).

Galiot ponovno u DSV-u

Kako neslužbeno doznajemo, s Vrhovnog suda ulaze Damir Kontrec i Željko Šarić, iz redova sudaca općinskih sudova Mijo Galiot sa splitskog Općinskog suda te Sabina Dugonjić sa Općinskog suda u Zagrebu.

Sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivica Veselić siguran je za DSV, no ne zna se hoće li mu društvo praviti Neven Cambi sa Županijskog suda u Splitu ili njegov kolega iz Osijeka Zvonko Vrban. Cambi navodno ima prednost od pedeset glasova.

Kolakušić izgubio za 20 glasova?

Neizvjesno je i kome će pripasti jedno mjesto sudaca specijalističkih sudova, navodno sudac Visokog prekršajnog suda Nediljko Boban ima prednost pred Mislavom Kolakušićem s Trgovačkog suda u Zagrebu od nekih 20 glasova.

Preostala četiri člana DSV dolaze iz politike i struke. U DSV-u su od političara predsjednik Sabora SDP-ov Josip Leko te Davorin Mlakar, bivši HDZ-ov ministar Uprave. Struku predstavljaju Eduard Kunštek, dekan riječkog Pravnog fakulteta te Igor Gliha profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.