Sud iselio Ljubičiće iz stana Bore Nikolovskog, rješenje o smještaju isteklo im je prije 18 godina!

DOK JE ministar Predrag Matić na splitskom Spinutu jutros dovršavao posljednje detalje delikatne operacije "mirotvorac", splitski Općinski sud u Splitu naložio je po tužbi Općinskog državnog odvjetništva u Splitu iseljenje svih sedam članova obitelji Zlatka Ljubičića iz stana na sedmom katu Kaštelanske 8. Uz to će Ljubičići morati nadoknaditi i dvije tisuće kuna parničnog troška najkasnije 15 dana po pravomoćnosti presude. Pitanje je odakle, jer je i za stan u Kaštelanskoj ostalo dugovanje za režije veće od 50 tisuća kuna.  

Sud: Ljubičići nemaju zakonske osnove za posjedovanje stana

Splitsko državno odvjetništvo zastupalo je u ovoj pravnoj stvari MORH. Sutkinja Jerka Kovačić Garac utvrdila je da je tužbeni zahtjev osnovan. Stambena komisija MORH-a stan je na privremeno korištenje obitelji Ljubičić dala u kolovozu 1993. godine. Kako u postupku nisu uspjeli dokazati da su po isteku roka dobili novo rješenje, sud je zaključio kako ne postoji zakonska osnova temeljem koje bi Ljubičići posjedovali stan.

Radi efikasnosti i izbjegavanja daljnjih sporova, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je od MORH da uvede u posjed Boru Nikolovskog, obzirom da je platio kupoprodajnu cijenu i dobio tabularnu izjavu za uknjižbu. Presuda nije pravomoćna. 

Mali korak za pravosuđe, ali velik za Nikolovske

Mali je ovo korak za hrvatsko pravosuđe, ali velik za Nikolovske. Situacija je bila posve nevjerojatna jer Boro Nikolovski unatoč svim sporovima riješenim u svoju korist i uknjižbe u vlastiti stan nije mogao dok nije provalio. Da su ga Ljubičići tužili za smetanje posjeda, dobili bi ga. Sada je, pak, sud utvrdio da nisu ni bili u posjedu. Prije tužbe, MORH je Ljubičiće dvaput u travnju 2010. godine pozvao na predaju stana, tj. na rješenje u mirnom postupku. Bili su upozoreni su da će uslijediti tužba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.