Sud u Samoboru poništio sramotnu odluku o otkazu čistačici koja se pokušala ubiti

Foto: Google Street View

NAKON što je priča o 28-godišnjoj hrvatskoj čistačici Ivani Muhar koja je dobila otkaz zato što nije očistila zgradu Općinskog suda u Samoboru prije nego je pokušala počiniti obišla svijet te izazvala brojne polemike u javnosti, sramotna odluka je poništena.

"Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH zaprimio je danas odluku Općinskog suda u Samoboru kojom se usvaja zahtjev za zaštitu prava namještenice Ivane Muhar od dana 2. srpnja 2014. godine, te poništava odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu od 16. lipnja 2014. godine.

Ovom posljednjom odlukom jednom je nesretnom ljudskom biću pružena nova šansa da, ukoliko sama i uz stručnu pomoć, brigu i ljubav najbližih prihvati život kao blagoslov postojanja, za njega i sama zarađuje, u kojem joj želimo više sreće i zadovoljstva.

Sindikat se ovom prigodom zahvaljuje svima koji su svojim interesom za njezinu sudbinu pomogli kako bi po završetku liječenja nastavila raditi svoj posao - predstavnicima medija, nadležnih državnih tijela i njezinom poslodavcu koji je, razmotrivši još jednom sve relevantne činjenice, donio odluku u korist njezine budućnosti.

Vjerujemo da smo iz ovog slučaja svi nešto naučili i da smo, kao mnogo puta dosad u Hrvatskoj, pokazali kako možemo biti bolji ljudi kad se potrudimo", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.