Sudbina i dalje neizvjesna: "Brač brendiramo kao otok kulture i avanture, a aerodrom se zatvara"

Foto: airport-brac.hr

NA SKUPŠTINI Splitsko-dalmatinske županije, vijećnica Danica Baričević prozvala je državu zbog nezainteresiranosti za 36 posto udjela nad zračnom lukom Brač.

"Danas kad otok Brač brendiramo kao otok kulture i avanture, na kojem imamo jednu izvrsnu aerodromsku izgrađenu infrastrukturu i ljudske potencijale, zatvara se taj aerodrom. Živimo od turizma i jedini pozitivan prinos u našoj Splitsko-dalmatinskoj županiji je od turizma", rekla je Baričević i zatražila od županijskog Upravnog odjela da bude posrednik između Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i vlasnika Jake Andabake, te da se ne dozvoli zatvaranje ovog važnog gospodarskog subjekta.

"Niti smo suvlasnici, niti smo bili, niti ćemo biti. Mi ćemo doista rado biti posrednici u pripremi jednog takvog sastanka i mi ćemo inicijativom župana pokrenuti postupak i prema većinskom vlasniku, Zlatnom ratu i prema manjinskom vlasniku, dakle državi da se vidi što se do početka turističke sezone može napraviti da se otkloni potencijalna opasnost od zatvaranja aerodroma", odgovorio je dožupan Visko Haladić.

Problem s ovom investicijom puno je veći i posrednički sastanak ga neće lako riješiti. Naime, terminal, potpuno nov - zjapi prazan. Toranj kontrole leta - nikad nije korišten. Uz sve to, aerodromu je istekao i certifikat za pružanje usluga. Tako kapital vrijedan više od 20 milijuna eura leži neiskorišten. Radnici tvrde, isključivi krivac je većinski vlasnik, Jako Andabak i tvrtka Zlatni rat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.