Sukob splitskog gradonačelnika i organizatora Discotheque Riva: "Baldasar i Đeldum se iživljavaju na ovom projektu"

Foto: Jadran Babić / CROPIX

DOK MLADEN BIBIĆ, organizator projekta Discotheque Riva, tvrdi kako će koncerta biti splitski gradonačelnik Ivo Baldasar poručuje kako od projekta nema ništa. Bibić je danas sazvao konferenciju za novinare tvrdeći kako je cijeli projekt ugrožen od strane gradonačelnika na kojeg se vrši pritisak.


"Pritisak se vrši od konkurencije koja je dovela Ultra Music Festival u Split. Ovim putem pozivam gradonačelnika Grada Splita i njegovu savjetnicu Anu Đeldum da odu s tih funkcija jer nisu sposobni i doživljavaju je previše privatno. To je javna funkcija u kojoj su oni državni službenici koji trebaju biti na usluzi svima nama, a ne da oni koriste tu funkciju kako bi se iživljavali na projektu Discotheque Riva", kaže Bibić.

Najam za Rivu

Najviše ga kaže smeta izjava gradonačelnika o plaćanju najma za Rivu, jer kaže da je Riva uknjižena kao opće narodno dobro i za nju najam ne treba plaćati.

"On non-stop javnosti nas prikaziva kao neke švercere koji ne želimo platiti Rivu. Uvidom u zemljišne knjige Općinskog suda Grada Splita naši su odvjetnici utvrdili da splitska riva nije vlasništvo Grada Splita. Prema tome, Grad Split ne može pravno tražiti od nas naknadu za Rivu. Ono što sve Grad Split ubire tamo je protupravno"

Upravo zbog ovoga Bibić je uložio žalbu na rješenje grada, te kaže ta žalba odgađa rješenje pa će koncerta ipak biti. I to će prvi dan biti besplatan ulaz za sve, a devetog kolovoza za posjetitelje iz regije. Najavljenih headlinera Underworlda i Fatboy Slima neće biti jer im Bibić nije platio nastup, ali će nastupiti DJ-evi iz regije.


S druge strane, gradonačelnik Baldasar je jasan - projekta Discotheque Riva neće biti jer Bibić nije ispoštovao ugovor s gradom i platio najam Rive.

"On je rješenje primio i ne odgađa ništa i nema pravo na javnu površinu staviti ništa. Može me tužiti, može se žaliti Upravnom sudu, može protiv mene podignuti privatnu tužbu, to je sve njegovo zakonsko pravo. Što bi rekli oni ljudi koji imaju rješenje, koji su platili"

Baldasar će zvati u pomoć policiju

Gradonačelnik kaže kako žalba Bibićevih odvjetnika ne odgađa rješenje, te ako Bibić nastavi s organizacijom pozvat će u pomoć i policiju.

"Ako gospodin Bibić dođe s bilo čim da postavi pozornicu, mi ćemo obavijestiti policiju. Poslat ću komunalne redare da obave uviđaj, a nakon toga ću obavijestiti policiju. To bi bio pokušaj samovolje, a ja po zakonu odgovaram za resurse grada i neću dozvoliti samovolju niti anarhiju niti nered"

Ujedno je Baldasar jasno istaknuo kako se Discotheque Riva više neće organizirati ako na njenom čelu bude Mladen Bibić.

"Ovdje isključujem mogućnost da on održi to na Rivi i da dalje razgovaramo s obzirom na cjelokupno njegovo ponašanje. Nemam tu nikakvu osvetu nego mislim da on nije pouzdan organizator ni pouzdan partner", rekao je na kraju gradonačelnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.