Sumnjiva pretvorba NK Zadra: "Erlić je 2006. priznao da je NK Zadar osnovan 2000. i da nije vlasnik stadiona"

Foto: Marko Pupić Bakrač, HRT

ZADARSKI gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač poslao je upit o pretvorbi NK Zadar gradonačelniku Božidaru Kalmeti i predsjedniku gradskog vijeća Živku Kolegi. Pupić Bakrač je upit poslao zbog nemogućnosti uvida u dokumentaciju oko pretvorbe NK Zadra.


Dopis je dao na znanje i premjeru Milanoviću, resornom ministarstvu, predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru i ravnatelju USKOK-a Dinku Cvitanu.

Uz upit je priložio i dopis iz 2006. godine tadašnjeg direktora NK Zadar Novice Erlića u kojem mu ovaj priznaje da NK Zadar postoji od 2000. godine, odnosno da nije pravni sljednik NK Zadar osnovanog 1945.



"U dopisu gospodin Erlić navodi kako NK Zadar nije vlasnik niti stadiona niti upravne zgrade u sklopu stadiona tj. da ne posjeduje nikakvu imovinu što potvrđuje i zemljišno-knjižni izvadak koji Vam također dostavljam u prilogu. Prema tome znači da je vrijednost NK Zadra u imovinskom smislu a od 2000 godine i u svakom drugom smislu ravna nuli.

Stoga se postavlja logično pitanje zbog čega Grad Zadar u preoblikovanju NK Zadra uplaćuje milijun kuna za dionice i kako temeljni kapital kluba može iznositi 68 milijuna kuna kad klub vrijedi nula kuna?

Isto tako nameće se i pitanje na koje svi znamo odgovor, ali želim ga čuti javno i od vas. Tko je odgovoran za nastale dugove NK Zadra u iznosu od preko 70 milijuna kuna? Da li smatrate da taj i takav čovjek treba i može postati novi vlasnik kluba?", navodi između ostalog Pupić Bakrač u dopisu.

Uz to, vijećnik pita i tko je sjedio u Povjerenstvu za profesionalne sportske klubove Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta "koje je odobrilo taj elaborat zbog sumnje da su ta gospoda tim činom prekršila zakon".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.