Svađa na Facebooku: Jovanović i njegova savjetnica napali RTL zbog priloga o neradu u ministarstvima

Screenshot: Facebook

ZBOG priloga emitiranog u emisiji RTL Danas u petak izbila je prava svađa na Facebooku savjetnice ministra obrazovanja Željka Jovanovića. Podsjetimo, u prilogu je RTL naglasio kako je nekoliko ministarstava, među kojima i Jovanovićevo, u petak radilo skraćeno, iako je sam Jovanović tvrdio da se u njegovom ministarstvu radilo puno radno vrijeme. Novinari RTL-a pokušali su kontaktirati službu za odnose s javnošću u petak oko 13 sati, ali im je na porti rečeno da nikoga nema na poslu te da se radilo do 13 sati.

Ivana Kalogjera zbog toga je na svom Facebook profilu objavila post u kojem je kritizirala RTL-ovog urednika Đivu Đurovića.

"Djivo Djurovic naše ministarstvo nema glasnogovornika. Svi kolege znaju da me uvijek mogu dobiti na mobitel, pitaj Matea Damjanović kad joj se nisam javila u roku odmah, a na poslu sam danas bila do 15 sati. Zaboga, kakvo je to novinarstvo?", napisala je Kalogjera u petak na svom Facebook profilu uz link na RTL-ov prilog, a ubrzo su se u raspravu uključili i prozvani Đurović, ali i sam ministar Jovanović.

U obranu kolegice iz ministarstva se javila i Maja Dodić Gruičić, koja je komantirala kako radi svaki dan, iako je na godišnjem, te kako će raditi i u subotu i na Uskrs. "Al sam to zaboravila prijaviti na porti pa se ne broji", komentirala je.

"I Mary Novosel je bila do 3 u Uredu za odnose s javnošću. Za one koji nemaju naše brojeve mobitela, a na RTL-u ih svi imaju, imamo mi i fiksni broj. Svaki dobronamjerni novinar i taj broj može pronaći na našoj mrežnoj stranici. Tek tolko da se zna", dodala je Kalogjera.

Jovanović: Tužno je da se izmišlja vijest da bi se opravdala teza

"Mogu i ja ispravit još jedan krivi navod jer u prilogu kažu da sam "ispijao kavu" na Korzu sto je apsolutna neistina. Može posvjedočiti osoblje kafića na čijoj terasi sam zastao nekoliko minuta prije ulaska u gradsku vijećnicu budući sam stigao nešto ranije nego što je prezentacija trebala početi! Ali eto sve je to bilo važnije od prezentacije o JPP! Izmisliti vijest da bi se opravdala teza! Još je tužnije da ovaj moj odgovor u prilogu nije bio uopće na pitanje da li MZOS radi skraćeno, nego zašto je prezentacija o JPP bas danas u Rijeci. Zato je moj odgovor i bio da je to jedno potpuno besmisleno i nepotrebno pitanje. I dalje to mislim!"



Đurović: Otkud vam hrabrosti prigovarati?

Dnevni urednik RTL-a Đivo Đurović uključio se u raspravu, prozvavši ministra Jovanovića i njegovu savjetnicu za nerad.

"Ne znam otkud vam hrabrosti prigovarati, Ivana Kalogjera, Željko Jovanović! To da u vašem ministarstvu na radni dan u 13:35 sati nema osobe s kojom se može razgovarati nije čak rekao ni RTL-ov novinar, nego zaposlenik vašeg ministarstva koji se javio na telefon! Umjesto da se pokrijete ušima jer očito tolerirate nerad, vi se usudite prozivati one koji su prokazali to što svojim zaposlenicima dopuštate da ne rade posao za koji ih građani plaćaju. Umjesto da se ispričate zato što ste propustili odgovorno upravljati onim što vam je povjereno, vi se usudite optužiti novinare da su "izmislili vijest". No, ipak ima neke koristi i od toga što se s novinarima svađate, umjesto da se potrudite popraviti ono na što vam oni ukazuju - ta će se korist vidjeti idućeg petka. I onog nakon njega. I onog nakon tog petka. I svakog petka dalje.

Poučene dosadašnjim iskustvom, RTL-ove kamere spremno će provjeravati hoće li ministar obrazovanja ministarske obveze u svom rodnom gradu zgodno raspoređivati baš na kraj tjedna, tako da mu zagrebački radni tjedan traje od ponedjeljka do četvrtka, a riječki od petka do nedjelje. Nitko neće biti sretniji od mene ako se pokaže da ministar ne organizira svoj radni tjedan vodeći se idejom o produženom vikendu", napisao je Đurović, na što mu je Jovanović odgovorio:

"Možete kad ste tako "istraživački" orijentirani doći osobno u utorak u MZOS pa ćemo zajedno proći sve "petke" unazad da se uvjerite o potpuno promašenoj priči o radnom tjednu i produženom vikendu!".



Kalogjera: Niste nas zvali u 13.35, nego u 14.15

"I još jedan detalj koji ne mogu prešutjeti. Iz našeg ispisa brojeva vidljivo je da RTL nasu centralu nije zvao u 13.35, kako je objavljeno u prilogu, nego u 14.15. Kako sam u to vrijeme pričala s kolegicom Tanja Rudež mogla sam se samo klonirati", zaključila je Kalogjera na Facebooku, na što joj je Đurović upitao provodi li to Ministarstvo istragu.

"Jeste već otpustili portira, ili ga premjestili u čistačice? drago mi je da stigneš svime se time baviti, da nisi zatrpana drugim poslom", odgovorio joj je, a ona je zaključila da samo nabraja činjenice.

"A činjenice dolaze - otkud? Inače ti baš svakog jutra, onako iz čista mira, donesu ispis svih poziva u MZOS i uz brojeve još i imena onih koji su zvali? Ivana, bojim se da si prešla crtu - počinješ me podsjećati na Duju Bonaccija", zaključio je Đurović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.