Sve dam, samo da prodam: Kerum ugostio Austrijanca zainteresiranog za Joker

Foto: Mario Todorić/Cropix

VLASNIK jednog velikog trgovačkog centra u Zagrebu zainteresiran je za Kerumov Joker. Prije dva dana Austrijanac je obišao Kerumov posljednji dragulj opterećen brojnim hipotekama, uključujući i onu Zabe od 25 milijuna eura. Nakon obilaska najpopularnijeg splitskog trgovačkog centra, koji je i dalje vrlo solidno pun, Kerum je visokog gosta, kako i priliči, ugostio u svom hotelu u Rogoznici. Pretpostavlja se da su na meniju bile legendarne punjene paprike, no sasvim sigurno našlo se mjesta i za oboritu ribu te delicije s ražnja.

Premda Slobodna Dalmacija tvrdi kako je Joker prodan, i to za čak 70 milijuna eura, doznajemo da se to ipak nije (još) dogodilo. U tijeku je dubinsko snimanje poslovanja centra, tj. firme Joker d.o.o. te svih obaveza i veza sa ostatkom Kerumovog propalog carstva. Hipoteka Zabe nije jedina, Joker je značajno opterećen tako da Kerum sasvim sigurno neće dobiti nekakav ekstra novac koji bi mu eventualno pomogao da se izvuče iz katastrofe.

Keruma više ne vide po Splitu

Kerum se nedavno povukao sa Zapadne obale, prepustivši dva kafića Goranu Kačuniću, a u tijeku je i rješavanje zamršene situacije s hotelom Marjan. U posao je ušao Dubravko Grgić, vlasnik Agrama, no pretpostavlja se da je on samo posrednik do nekog tko se zaista bavi hotelijerstvom, poput Jake Andabaka ili Ivice Todorića. HBOR i Erste banka navodno su bile spremne pomoći s injekcijom od 40 milijuna eura, no stvar je propala zbog blokade tvrtki i osiguranja 13 milijuna eura pologa.

Kerum se potpuno povukao iz javnog života i gotovo ga se ne vidi u Splitu. Ljeto je proveo u Rogoznici, u petak će biti na posvećenju tako dragog mu križa na Marjanu, koji ipak nije pomogao da osvoji još jedan mandat na čelu Splita. Na sjednice Gradskog vijeća dolazi, ali se ne zadržava pretjerano. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.