Švedski voditelj žestoko izvrijeđao Srbe: Oni su poput Breivika, obični psihopati i proklete svinje!

POZNATI švedski glumac i voditelj Gert Fylking svojim je izjavama izazvao bijes srpske javnosti, budući da je u svojoj emisiji na stockholmskom "Radiju 1" cijeli srpski narod nazvao Breivicima, psihopatima, retardima pa čak i prokletim svinjama, javlja srpski Press.

Incident se dogodio prošlog utorka u njegovoj emisiji "Gertov svijet", u kojoj je cijeli srpski narod počastio nizom uvreda te ga izjednačio s norveškim monstrumom Andersom Breivikom.

Fylking je sa svojom suvoditeljicom komentirao suđenje Breiviku koje se trenutno odvija u Norveškoj. Pred tisućama slušatelja voditelj, koji se aktivno bavi i politikom, Srbe je nazvao Brejvicima. U jednom je trenutku prokomentirao kako je svijet prepun ovakvih Breivika, na što je njegova sugovornica reagirala izjavom "U svakom slučaju uhvatili smo onog pravog".

Nakon njezine izjave uslijedila je bujica uvreda upućena srpskom narodu.

"Uhvatili smo i mnoge druge, uhvatili smo i one Srbe koji su se ponašali kao proklete svinje, koji su pobili više stotina tisuća ljudi i protjerali nekoliko milijuna, njih smo uhvatili. Misliš li da ih Srbi osuđuju? Ne, oni ih veličaju kao heroje. Tko su onda psihopati? Je li onda veći dio srpskog naroda retardiran? Ili su retardirani samo oni koji su osuđeni za ratne zločine?", upitao je Fylking ljutitim glasom.

Prema tvrdnjama predstavnika srpskih udruženja u Švedskoj, ovakve optužbe u toj su zemlji sve češće. Inače, u Švedskoj prema procjenama živi oko 30.000 građana srpskog porijekla koji čine jednu od najbrojnijih manjinskih zajednica na ovom dijelu Skandinavskog poluotoka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.