Svjedočenje silovane Vukovarke: U Veleprometu se dogodio veći zločin nego na Ovčari, Ćirić je bio glavni

SREDINOM sljedećega mjeseca u Beogradu počinje sudski postupak protiv Petra Ćirića. Srbijansko tužiteljstvo tereti ga za ratni zločin protiv najmanje 193 hrvatska ratna zarobljenika na Ovčari u studenome 1991., odnosno da je bio u streljačkom vodu i pucao na zarobljenike. Ćirić je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gdje izdržava kaznu za drugo kazneno djelo.

Tog pripadnika srpske Teritorijalne obrane u Vukovaru sjeća se jedna od silovanih zatočenica u Veleprometu koja ni nakon svih godina ne može zaboraviti sve strahote i poniženja. Uz želju da ostane anonimna, razgovarala je s HTV-ovim novinarom Mirom Aščićem kojemu je ispričala da je Ćirić bio glavni odgovorni za zločine u Veleprometu gdje se, kako ona smatra, dogodio još veći zločin, ali o kojemu se manje zna. Kako je rekla, postojala je zloglasna "soba smrti" iz koje su dopirali krikovi, a tko je u nju ušao, nije se vratio.

Vidjela je "Peru Cigana" kako pljačka i brutalno premlaćuje zarobljenike. Tražio je da ga se oslovljava samo s "Cigane".

Mnoge su Vukovarke u Veleprometu silovane, među njima i ona. Od tada je prošlo mnogo vremena, ali traume još nisu nestale. Anonimna Vukovarka rekla je da bi suđenje ubojici za nju ipak bila nekakva pravda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.