Tako se to radi: Slovenija uvozi krizni porez, ali samo za najbogatije!



SLOVENCI koji posjeduju nekretnine u vrijednosti većoj od milijun eura naredne dvije godine plaćat će državi krizni porez.

Slovenci koji posjeduju nekretnine u vrijednosti do dva milijuna eura na njih će plaćati 0,5 posto poreza. Državljani Slovenije koje posjeduju nekretnine vrjednije od dva milijuna eura, plaćat će 1 posto poreza.

Ovim poreznim zakonom obuhvaćene su samo nekretnine koje se nalaze u Sloveniji. Na imovinu u inozemstvu slovenski državljani neće plaćati dodatne poreze.

939 Slovenaca ima 44.940 nekretnina

Prema priopćenju slovenske Porezne uprave, ovaj će se namet odnositi tek na 939 najbogatijih Slovenaca, koji između sebe imaju u vlasništvu oko 44.940 nekretnina.

Službena procjena vrijednosti nekretnina slovenskih državljana napravljena je prije tri godine. Ukoliko netko od Slovenaca na koje se odnosi ovaj krizni porez želi biti oslobođen nameta na luksuz, morat će dokazati da je vrijednost njihove imovine manja od službene procjene, odnosno da ih koriste kao proizvodne pogone ili u poslovne svrhe.

Slovenija provodi mjere štednje

Ovaj "porez na bogataše" samo je jedna u nizu mjera štednje nove slovenske vlasti. Podsjećamo, u Sloveniji je nedavno uveden porez na privatna vozila s više od 2500 kubika, te na motocikle s više od 1000 kubika. Također, dodatno su poskupjele cigarete, a smanjene su i mirovine veće od 600 eura mjesečno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.