Talijanski vođa "novih Crvenih brigada": Sada je pravo vrijeme za revoluciju

ALFREDO DAVANZO, zatvoreni vođa propale terorističke grupe "Crvene brigade" pohvalio je prošlotjedno ranjavanje izvršnog direktora nuklearne kompanije te je pozvao narod u revoluciju.

"Živjela revolucija! Sada je pravo vrijeme za njezino pokretanje", kazao je Davanzo kojega se smatra vođom "novih Crvenih brigada", nakon što su je originalna grupa prestala sa djelovanjem, piše ANSA. Podsjetimo, prošlog tjedna je u nogu ranjen izvršni direktor tvrtke Ansaldo Nucleare, Roberto Adinolfi.

Anarhisti prijete sucima

Zajedno sa još šest drugih osuđenika, Davanzo se žalio na presudu koja se odnosi na zavjeru u kojoj je trebao biti napadnut tadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi te odašiljači njegove televizijske mreže Mediaset. Mnoge grupe su pokušale "oživjeti" slavne Crvene brigade koje su bile odgovorne za terorističke napade 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Davanzo i njegovi sljedbenici nikada nisu bili članovi originalnih Crvenih brigada.

Davanzo želi zapaliti novu revoluciju u trenucima kada su Talijani žestoko protiv novih mjera štednje koje je uvela vlada Marija Montija. Tri talijanska suca su jučer dobila zaštitu nakon što im je prijetila Neformalna anarhistička federacija. Sumnja se da ta grupa stoji i iza napada na direktora nuklearne kompanije, a navodno su planirali još najmanje osam napada kao osvetu za uhićenje člana u Grčkoj.

Vlada je jučer izvijestila da namjerava koristiti vojsku kako bi zaštitila moguće mete anarhista.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.