Teoretičari zavjere mogu odahnuti: Američki sustav HAARP prestao s radom

Foto: Wikipedija

AMERIČKI HAARP program, koji već godinama fascinira teoretičare zavjere širom svijeta, zatvoren je i to zbog financijskih problema. Menadžer programa HAARP James Keeny kaže da je objekt koji se nalazi na Aljasci zatvoren još od početka svibnja, prenosi NSP.

"Trenutno je lokacija napuštena jer, sve se svodi na novac, a mi ga nemamo", izjavio je Keeny dodajući da su svi pristupni putovi blokirani, zgrade zaključene i struja isključena. Također je ugašena i službena stranica programa HAARP(www.haarp.alaska.edu). Keeny kaže da će program sigurno biti zatvoren sljedeća dva mjeseca.

No, razlog za zatvaranje programa dijelom je ekološke prirode zbog toga što dizel generatori nisu prošli atest kojim potvrđuju da ne zagađuju okolinu. Popravak generatora stoji 800 tisuća dolara, a njihovo mjesečno održavanje 300 tisuća dolara. Za desetodnevni rad postrojenja potrebno je čak 500 tisuća eura. Ipak, izgleda da je glavni razlog za krah projekta pronevjera novca. Naime, kako je objavila stranica Wired, glavni istraživač Alfred Wong pronevjerio je više od 1,7 milijuna dolara koji su bili namijenjeni istraživanjima.

HAARP sustav, osim mnoštva utjecaja na čovjekovu okolinu i mentalnu svijest, ima utjecaj i na klimu i klimatske promijene. Njegove antene raspoređene su po cijeloj planeti zbog "jake kontrole i nadgledanja stanovništva, pa se u bližoj budućnosti elektronskim zračenjima može razviti sustav koji slabi moždane funkcije ljudi u određenim regijama u dužem vremenskom razmaku".

Na Balkanu je u srpnju prošle godine uključen IHY sistem u Barajevu, koji je dio HAARP sustava, a  velike vrućine i jake zime koje su pogodile ovu regiju došle su upravo zbog HAARP sustava, smatraju mnogi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.